cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

POGLEDAJTE STRAVIČNE DETALJE UBISTVA: U Švedskoj brutalno ubijen Bosanac Elvis Selimotić…

Tridesetogodišnji Elvis Selimotić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ubijen je u petak navečer ispred prodavnice u Malmeu u Švedskoj. Policija je privela jednog osumnjičenog, a za dvojicom se još traga.

Elvis Selimotić izboden je na smrt nakon što je upozorio grupu mladića da ne prave nered ispred prodavnice slatkiša, navode svjedoci. Elvisa su napale tri osobe od kojih je jedna privedena, a za dvije osobe se traga.



Žao nam je tako jednog mladog života koji je iz čista mira, vršeći svoju ljudsku dužnost, ubijen usred Malmea. Naime, on je htio da zaštiti osoblje jedne prodavnice gdje je bez ikakvog razloga zboden nožem. Mi kao zajednica osuđujemo svako nasilje, pogotovo kada nestaje jedan mladi život bez ikakvog povoda. Nadam se da će policija Malmea pronaći počionice i da će dobiti zasluženu kaznu, kazao je Smajo Murguz, predstavnik Svjetskog saveza dijaspore BiH u Švedskoj.

Glasnogovornica policije u Malmeu Linda Pleym rekla je da policija obavlja razgovore sa svjedocima, ali da sada ne mogu davati više informacija.

Švedski mediji su prenijeli izjave Elvisovih poznanika koji tvrde da on nije imao ranijih sukoba i da nije bio uvučen u bilo kakve probleme. Na trgu u južnom Malmeu prijatelji i lokalno stanovništvo su upalili svijeće za nastradalog Elvisa kako bi mu odali počast.

Izvor: TV1