cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pogledajte kako je brutalno ubijena Arnela Đogić iz Olova…

Tijelo ubijene Arnele Đogić iz Olova pronađeno je danas oko 13.00 sati u koritu rijeke Stupčanice. Beživotno tijelo pronađeno je stotinjak metara daleko od litice sa koje je bačeno u subotu. Osumnjičeni za ubistvo djevojke saslušani su u Tužilaštvu ZDK.




Pretraga terena, prekinuta tokom noći, nastavljena je prijepodne. Beživotno tijelo pronađeno je nedaleko od litice sa koje je bačeno u kanjon. Iz policije još nema zvanične potvrde da se radi o tijelu Arnele Đogić, jer još nije izvršena identifikacija, no po svemu sudeći radi o djevojci za čije se ubistvo sumnjiče Avdija Selimović i Muriz Brkić.

ALDINA AHMIĆ, glasnogovornica policijskog komesara ZDK: Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i dalje postupanje predata su dva lica, S.A. iz Olova i B.M. iz Sokoca koja se sumnjiče za ubistvo nestale djevojke.

26-godišnjaci Selimović i Brkić priznali su policijskim inspektorima da su u subotu ubili djevojku te da su je nakon toga bacili sa litice visoke 70 metara. Beživotno tijelo tu su danas i pronašli timovi policije, civilne zaštite i vatrogasci. Naknadno će biti poznato na koji način je djevojka ubijena, te da li je bila živa u trenutku kada je bačena u ponor.

O motivu se još nagađa. Navodno bi motiv mogla biti ljubomora Avdije Selimovića, koji je bio, prema tvrdnjama mještana, u vezi sa ubijenom djevojkom. Arnela je odlučila prekinuti vezu, zbog čega joj je Selimović prijetio, a navodno je nedavno pokušao zapaliti traktor u vlasništvu njene porodice.

Kasno popodne završeno je saslušanje, a kantonalnom sudu upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora. Sud je odlučio, Selimović i Brkić će u pritvoru provesti 30 dana. Dvojica 26-godišnjaka terete se za ubojstvo počinjeno na okrutan i podmukao način za koje se može izreći i kazna zatvora do 40 godina.

TV1