cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DETALJI NESREĆE KOD ZENICE: Trojica poginulih mladića bili su nerazdvojni prijatelji…

U stravičnoj nesreći koja se u večernjim satima subote dogodila u mjestu Pečuj kod Zenice, trojica mladića koji su bili nerazdvojni prijatelji su izgubili život, a dvije osobe zadobile su teške tjelesne povrede.

U sudaru automobila alfa romeo i ford focus na mjestu nesreće poginuli su vozač i putnik iz alfe Benaris Telalović (21) i Nedžad Delić (22), dok je naknadno u bolnici od zadobijenih povreda podlegao i Haris Pajić (21), koji je bio s njima u vozilu. Povrede su zadobili saputnik iz alfe Medaris Imamović (21) i vozač forda Senad Šarić (58), koji su zbrinuti u Kantonalnoj bolnici Zenica.


Prizor na mjestu sudara bio je zastrašujući. Zasad nisu zvanično poznate okolnosti nesreće, a kako smo neposredno nakon sudara saznali na mjestu nesreće, vozač forda, koji je izlazio s parkinga obližnje pekare, pokušao je da se uključi na magistralni put M17. U tom trenutku velikom brzinom „naletjela“ je alfa u kojoj su se nalazila četverica mladića, te su se direktno sudarili.

Telalović, koji je vozio, te Delić koji mu je sjedio iza leđa, preminuli su na odmah na mjestu, dok je Pajić podlegao povredama nešto kasnije. Vozač focusa je nakon nesreće u šoku sjedio na obližnjem trotoaru dok je čekao Hitnu pomoć i bio je u svjesnom stanju.

Prijatelji Benarisa Telalovića također kažu da je ovaj mladić volio bržu vožnju i da su ga neprestano upozoravali na to. Navodno je mladiće neposredno prije nesreće zaustavila policija na gradskoj magistrali zbog brze vožnje. Kako nam je jučer kazao jedan od prvih Benarisovih komšija, on je bio fin momak, pošten, radišan i volio je život.

- Bili su najbolji prijatelji i neprestano su se družili, kazao nam je ovaj Zeničanin. Jedan od Harisovih prijatelja nam je ispričao da su u zgradi u kojoj je on živio napravili vlastitu teretanu u kojoj su se redovno družili i vježbali.

N. G./Faktor.ba