cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

TAJNO VJENČANJE O KOJEM BRUJI SARAJEVO: Oženio se mladi milioner i nasljednik grupacije koja zapošljava 5.000 ljudi…

Daleko od očiju javnosti i u potpuno drugačijem stilu od vjenčanja i medijske pompe koje je pratilo  svadbu njegovog dugodišnjeg “konkurenta” za titulu najpoželjnijeg neženje u BiH Adisa Bunje, a praktično u isto vrijeme, oženio se još jedan nasljednik giganta iz bh. autoindustrije…


Naime, u Sarajevu se oženio Damir Hastor, sin Nijaza Hastora, utemeljitelja ASAprevent grupacije. Mladi Hastor, međutim, napravio je vjenčanje krajnje diskretno, praktično tajno za javnost i odmah nakon toga sa izabranicom otputovao na kraći odmor u Francusku.

Damir i njagov brat Kenan su od oca, koji se povukao iz svakodnevnog vođenja kompanije, preuzeli ASA Grupaciju, koja je je najveći privatni poslovni sistem u Bosni i Hercegovini, a koji je krenuo sa radom 1995. godine, baveći se uvozom i prodajom novih automobila, autodijelova i njihovim transportom.

Evo šta se o ovoj kompaniji, između ostalog, navodi na web stranici:

– Zahtjevi savremenog tržišta uticali su da ovaj sistem u proteklih 19 godina značajno razvije svoje poslovanje i usmjeri ga u dva pravca: Prodaja – uvoz, distribucija i servis vozila svjetski poznatih brendova Porsche, Audi, Volkswagen, Seat i Škoda, špedicija, iznajmljivanje vozila, i Finansije – osiguranje, leasing, investicioni fondovi, gradnja i trgovina nekretninama, te usluge poslovnog savjetovanja i razvoja informacionih tehnologija.

Danas Grupacija broji 20 firmi, okupljenim pod jednim krovom i vođenim jednim sistemom upravljanja kvalitetom i jednim brendom – ASA. Stalna ulaganja i inovativne ideje bile su ključ za učvršćivanje liderske pozicije ove Grupacije na tržištu Bosne i Hercegovine u mnogim aspektima svog poslovanja.

ASA Grupacija je sestrinska firma Prevent Grupacije, najvećeg evropskog proizvođača autopresvlaka koja u BiH broji 8 kompanija. Njihov proizvodni portfolio uključuje proizvodnju i izvoz kožnih autopresvlaka, izradu zaštitne opreme, preradu drveta i nautiku.

Svojim poslovanjem ASA i Prevent Grupacije su postale jedna od pokretačkih snaga BiH ekonomije, zapošljavajući blizu 5.000 uposlenika, pružajući primjer uspješnog korporativnog i društveno odgovornog poslovanja.

Izvor: Doznajemo.com