cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

JEZIVA SLIKA NA MJESTU SINOĆNJEG ZLOČINA U DEJČIĆIMA: Pred očima Aldijane Bajraktarević Almir Koso nasmrt izbo Sedina Kremu…

Na području općine Trnovo, u selu Dejčići u ponedjeljak naveče oko 20 sati desio se strašan zločin. Došlo je do tuče prilikom koje je došlo do upotrebe hladnog oružja. Smrtno je stradao dvadesetdevetogodišnji Sedin Kremo iz Dujmovića, općina Trnovo, rođen u Sarajevu. Ubio ga je Almir Koso (30), a svemu je svjedočila Aldijana Bajraktarević (30).


Kako se moglo čuti od mještana Dejčića, napadač je navodno bio u društvu spomenute ženske osobe. Prvo je došlo do svađe a zatim i tuče između stradalog i napadača, da bi nešto kasnije Kremo bio pronađen nedaleko od mjesta izbijanja sukoba bez znakova života, a napadač i ženska osoba su pobjegli u nepoznatom pravcu, no ubrzo ih je uhvatila policija. Policijski službenici su ih pronašli oko 02.00 sati u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo.

Almir Koso, osumnjičen da je ubio Senada Kremu u Dejčićima kod Trnova, predan je danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. On je navodno odranije poznat policiji i u više navrata je bio hapšen zbog krađe. Aldijana Bajraktarević, svjedokinja cijelog događaja, koja je također privedena na saslušanje, puštena je na slobodu.

Kod smrtno stradalog povrede bile takve da su ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo nakon pregleda konstatirali smrt.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje po nalogu tužioca treba biti izvršena obdukcija.

Izvor: Avaz.ba