cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

TRAGEDIJA NA SNIMANJU: Poznati glumac se utopio, mislili da glumi…

Brazilski glumac Domingos Montagner, utopio se u rijeci, dok je snimao nove epizode popularne sapunice. Montagner je igrao glavnu ulogu u seriji ``Celho Chico``, nazvanoj po rijeci u kojoj je glumac preminuo, prenosi ``Daily Mail``.

On je otišao da se okupa u rijeci sa koleginicom Kamilom Pitangom nakon što su cijeli dan snimali, a glumica kaže da su ga odvukle jake riječne struje.


Kamila je vrištala i dozivala pomoć, ali lokalno stanovništvo nije odmah reagovalo jer su mislili da je zapravo u pitanju gluma, i da njih dvoje snimaju scenu za sapunicu.

Četiri sata kasnije, spasioci su izvukli glumčevo tijelo od vode, oko 300 metara udaljenosti od mjesta gde se utopio.

U ovoj latino seriji, Montagner igra farmera koji se bori protiv lokalnih razbojnika. U jednoj epizodi nekoliko puta je upucan, nakon čega se navodno utopio u istoj rijeci u kojoj je i glumac izgubio život. U seriji, njegov lik se vratio u život poslije nekoliko nedjelja.

- Mislili su da su izabrali bezbijedno mjesto za plivanje, ali zapravo je to bilo jedno od najopasnijih područja, koje lokalno stanovništvo obično izbjegava - rekli su iz policije.

Mediji pišu da se u gradu Kanindu, gdje se nesreća desila, svake godine od 2005. utopi u prosjeku jedna osoba.

Montagner je rođen u Sao Paulu i radio je u cirkusu prije nego što je 2008. postao televizijski glumac. Njegov poslednji film ``Un Namorado Para Minha Mulher`` (Dečko za moju suprugu), imao je premijeru prije dvije nedjelje.

Iza sebe je ostavio suprugu Lusijanu Limu, sa kojom je tokom 14 godina braka dobio troje djece. Vijesti o tragediji rastužile su njegove fanove, kolege i ostatak javnosti.

Alo.rs