cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OPREZ: Ako ste vidjeli ovo na staklu svoga automobila - ODMAH sjedajte i odlazite…

Kod lopova i prevaranata beskonačna je lista izuma i metoda koje im pomažu da se približe i dohvate naše imovine, prenosi uspesnazena.com. Ako napravite samo jedan pogrešan potez, možete izgubiti ne samo, primjerice, automobil, nego čak, i život. I to, za samo nekoliko sekundi.

Danas je automobilske alarme sve teže isključiti, oni su opremljeni sustavima koji pružaju odličnu razinu sigurnosti i pouzdanosti. Ali lopovi, također, ne sjede prekriženih ruku. Oni pronalaze nove načine da obave svoj “posao”.


Zamislite da ste parkirali auto blizu trgovine, otišli u kupnju, vratili se punih ruku, sve ubacili u prtljažnik, sjeli, upalili auto – i primijetili da ispod brisača na vjetrobranskom staklu stoji zakačena novčanica, i to poprilično vrijedna.

Što u tom trenutku pomislite? O, kakva sreća! Kakva radost! Ali, ne … To je samo lukavi trik da se ukrade vaš auto. Novčanicu stavljaju baš tamo, jer morate izaći iz auta da biste je uzeli.

Posebno često se takvi slučajevi događaju na parkiralištima i u garažama, gdje automobili stoje prednjim dijelom do zida, i novčanicu primijetite tek kada se spremate krenuti.

Vi primjećujete novac, izlazite iz upaljenog auta, lopov uskače za volan, i momentalno odvozi auto ispred vašeg nosa. To se događa toliko brzo i iznenada da se ne stignete snaći.

Sličan slučaj dogodio se i mladoj ženi Kyri Viehman. Žena je bila s majkom u kupnji pred Božić. Kada je već bila na putu kući, primijetila je novčanicu ispod brisača. Ispočetka je pomislila da joj je netko napravio ugodno iznenađenje za blagdan (a što biste vi pomislili na njenom mjestu?). Zaustavila je auto, izašla iz njega i uzela novčanicu od 100 $.

Tada je shvatila da je falsifikat. Na njoj je čak bila natpis: “Ha! Nisi valjda pomislila da je prava?”

Na sreću je primijetila novčanicu kada je već krenula kući, a ne kada je sjedala u auto. A šta da se sve odigralo drugačije? Strašno je i pomisliti.

Budite oprezni i pažljivi, dragi vozači.

Hayat.ba