cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DODIK DONIO PAPIRE NA PRESKONFERENCIJU: Ono što u njima piše šokirlao je Bosnu…

Milorad Dodik, predsjednik RS, je na vanrednom obraćanju javnosti, pokazao tri dokumenta za koja tvrdi da su ugovori o kreditu kod Pavlović banke za kupovine vile u Beogradu, a za koje, kako je rekao, Tužilaštvo BiH tvrdi da ne postoje. Nakon što je prezentirao dokumente, potcrtao je da očekuje od Tužilaštva obustavu postupka protiv Slobadana Pavlovića i ostalih pritvorenih.



„Može se konstatovati da je glavni razlog za pritvaranje činjenica, po njima, da ne postoji ugovor iz 2007. godine i da je taj kredit fiktivan, da je na taj način obezbijeđena imovinska korist za Milorada Dodika i da se u tom pogledu određuje pritvor za te osobe, imajući u vidu da su oni učestvovali u tome što je trebalo da sakriju ili naprave malverzaciju“, istakao je Milorad Dodik, predsjednik RS, na početku obraćanja.

A onda je pokazao dokumente, za koje tvrdi da su ugovor o kreditu iz 2007. godine, zatim ugovor o depozitu, te odluku kreditnog odbora Banke. Dodao je i da želi vjerovati da su pojedinci, koji su dostavili dokumentaciju, doveli Tužilaštvo BiH u zabludu.

„Ukoliko budu dosljedni, prestali su svi razlozi da ljudi budu pritvoreni. Ne treba niko da očekuje da treba da se prekine taj postupak, neka ga dokazuju. Ugovor postoji, može da ga vještači ko hoće, a oni moraju povuči svoju odluku jer je politički motivisana“, dodao je Dodik.

Osvrnuo se Dodik i na navodnog zaštićenog svjedoka Tužilaštva, za koga tvrdi da ga svi znaju i da se kreće na relaciji Zvornik - Bijeljina.

„Čovjek koji je pokušao da otme Banku Slobodanu Pavloviću, pa čak i mene animirao da to uradim, a ja sam mu rekao – čovječe, on je vlasnik, kako to misliš uraditi. Nakon toga, Pavlović ga je smijenio, on je evo postao zaštićeni svjedok, a sve kako bi se osvetio Slobodanu Pavloviću, što je ranije tvrdio“, istakao je predsjednik RS.

Potvrdio je Dodik da je novcem od kredita kupio nekretninu u Beogradu.

„Tu nekretninu izdao i za nju dobijam 4.700 eura mjesečno, a gotovo čitav iznos ide za otplatu ovog kredita“, dodao je Dodik.

Spreman je dati iskaz Tužilaštvu, ali u Banjoj Luci.

„A u Sarajevu me neće vidjeti, ne osjećam se tamo sigurnim, jer su spremni za manipulacije. Vidim da su krenuli u žestoku priču, kako bi našli bilo šta. Crnadak je, boraveći u Americi, isključivo tražio da se protiv Milorada Dodika vodi široka i opsežna istraga, na svim nivoima“, kategoričan je Dodik.

Poručio je Crnadku da njegov potez smatra ličnim.

„A oprostiti neću. Kada ću i šta ću učiniti to ću odlučiti. Držim se kineske poslovice da se osveta servira hladna, nikada vruća. Vrijeme će pokazati šta se ovdje radi. Nisam ja RS. Ja sam to davno naučio. Samo sam jedan od izabranih funkcionera u RS“, zaključio je predsjednik RS.

Ponovio je Dodik da u Ustavu nema Suda i Tužilaštva, te postoje samo zahvaljujući volji zapadnih sila, provedene preko visokih predstavnika. Najavio je i nastavak borbe protiv tih institucija.

TV1