cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

BEOGRAD GORI: Ovo je kraj Republike Srpske… Vučić i Nikolić zadali težak udarac Dodiku…

Predsjednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, saopštili su da nisu pružili podršku za održavanje referenduma u Republici Srpskoj (RS), ali ni na koji način nisu željeli da utiču na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u RS povodom održavanja referenduma.

Nikolić i Vučić sastali su se u zgradi Predsjedništva Srbije s članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, predsjednikom RS Miloradom Dodikom, predsjednicom Vlade RS Željkom Cvijanović i predsjednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem.


Vučić je izašao iz zgrade Predsedništva Srbije u 15.55 sati. Osnovna tema razgovora bila je očuvanje stabilnosti i mira u regionu.

Nikolić i Vučić istakli su da je politika Srbije poštovanje teritorijalnog intergiteta BiH, kao i integriteta entiteta Republike Srpske.

Vučić i Nikolić osudili su organizovane napade koji iz pojedinih zemalja regiona stižu protiv Srbije i srpskog naroda, kao i licemjerno ćutanje i pravljenje lažnih simetrija i ravnoteža od strane strane značajnog dijela međunarodne zajednice.

Nikolić i Vučić nisu pružili podršku, ali ni na koji način nisu željeli da utiču na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u Republici Srpskoj povodom održavanja referenduma.

Referendum o Danu RS najavljen je za 25. septembar.

N1