cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ZAMJENIK KAPITENA SE OGLASIO: Evo šta je prava istina o dešavanjima na zabavi...

Društvenim mrežama danas se poput virusa širio snimak košarkaških reprezentativaca koji su se u kasne sate uz, kako su neki mediji prenijeli, alkohol i stihove srbijanske pjevaljke Cece provodili se.
Nakon što je video postao viralan, mnogi su osudili ponašanje naših košarkaša, a javnosti se objavio i reprezentativni centar Elmedin Kikanović.

Njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti:
"Povodom medijske hajke koja se digla oko košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine osjećam potrebu da se kao zamjenik kapitena (Mirza Teletović nije sa nama u Rusiji) u ime svih igrača obratim košarkaškoj javnosti i navijačima naše reprezentacije. Ne želim da jeftinom patetikom, koja je sveprisutna danas, pridobijamo srca navijača. Jednostavno, ne bih volio da košarkaška javnost i naši navijači budu u zabludi i prihvate iskrivljenu sliku reprezentacije koja im se nudi. Na okupu smo skoro četrdeset dana i pripreme su protekle bez najmanjeg incidenta, uz odličnu atmosferu i predan rad. Na poziv našeg kolege i saigrača Jusufa Nurkića, uz dozvolu selektora Damira Mulaomerovića, kao i prisustvo dijela stručnog štaba, okupili smo se na večeri nakon treninga kako bi smo obilježili njegov rođendan. Nakon što smo trenirali dva puta tog dana ekipa je zajedno stigla i zajedno napustila restoran u dogovoreno vrijeme, kako bi se pripremili i spremno dočekali dva treninga sljedećeg dana. Ne vidim nijedan razlog za pogrešnu percepciju ili usmjeravanje krivice koja ne postoji prema bilo kome. Mi smo profesionalci, svjesni svojih obaveza i apsolutno su netačne priče da je bilo nekog opijanja i alkoholiziranja. Apelovao bih na naše prave navijače da ne nasjedaju na priče koje se nimalo slučajno serviraju dan uoči početka kvalifikacija, iako su mediji imali informacije o rođendanu prije desetak dana i niko nije ni pokušavao da ih sakrije. Okupili smo se da igramo srcem i trudićemo se da našu zemlju predstavimo na najbolji mogući način. Dobro smo radili uz sjajne uslove i nadam se da ćemo na kraju kvalifikacija imati priliku da se radujemo zajedno sa našim istinskim navijačima - stoji u saopćenju Elmedina Kikanovića.
Izvor: Avaz.ba