cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SIPA IZNANDA ZAKUCALA NA VRATA: Pogledajte šta su danas radili u Republici Srpskoj…

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Istočnog Sarajeva pretresli objekte na četiri lokacije.

Iz Sipe je saopšteno da današnji pretresi predstavljaju nastavak prošlosedmičnih aktivnosti, kada su izvršeni pretresi objekata koje koriste lica koja su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo prilikom pokušaja krađe skupocjenog automobila “BMV”.


Navedene aktivnosti ove i prošle sedmice sprovedene su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i uz podršku policijskih službenika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Pretresi pokretne i nepokretne imovine izvršeni su s ciljem prikupljanja materijalnih dokaza da su osumnjičena lica počinila krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje i teška krađa.

Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina dijelova rastavljenih vozila, za koje se sumnja da su predmeti iz krivičnog djela teška krađa.

U zakonskom roku Sudu BiH i Tužilaštvu BiH biće proslijeđeni odgovarajući zapisnici i izvještaji o preduzetim aktivnostima, dodaje se u saopštenju.

ATV