cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

JEZIVO DA JEZIVIJE NE MOŽE BITI: Teška porodična tragedija Angeline Jolie…

Glumica Anđelina Džoli nedavno je uklonila jajnike i jajovode pošto je prije dvije godine odstranila i obje dojke kako bi što manje smanjila rizik da dobije rak.

``Nemoguće je ukloniti sav rizik i činjenicu da sam podložna karcinomu``, napisala je i dodala kako svoj imunitet pokušava da podigne na razne načine``.


``Moja majka oboljela je od raka jajnika sa 49 godina. Ja imam 39. Sada znam da moja djeca nikad neće morati reći da im je majka preminula od raka jajnika``, rekla je Anđelina, čija je majka preminula 2007. od raka jajnika.

Ali nije samo njena majka stradala od opake bolesti. Čak osam članova njene porodice umrlih je od raka – uključujući i šest koji su ovoj fotografiji koja je snimljena 1977. godine.

Njena sestrična Frančina, teta Stela i teta Debi umrle su od raka dojke, a deda i stric Roland je umro od raka žlijezda.

Četiri godine prije nego što je ova fotografija snimljena, Anđelina baka Lois umrla je od raka jajnika. Anđelina prabaka Virdžina, također je umrla od ove opake bolesti.

Izvor: Kurir