cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DODIK U TEŠKOJ SITUACIJI: Srbi mu neće oprsotiti kad saznaju da uništava svoj narod…

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković na svom Facebook profilu, koji nerijetko koristi za komentarisanje društvenih i političkih događaja, objavio je status u kojem javno izražava svoju ogorčenost zbog „lažnih zaštitnika svog naroda".

Neprikosnoveni šampion u tome, kako je naveo Konaković, jeste aktuelni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.


Pročitajte objavu:

"Za ovih 12 godina koliko se bavim politikom, nagledao sam se zaista i sreo mnogo lažnih zaštitnika svog naroda. Pod plaštom svoje vjere, ljudi pljačkaju uglavnom svoj narod. I što više pljačkaju, glasnije ga brane od drugih. Posebno su glasni pred izbore, a kod nas su stalno u toku ili u pripremi izborni procesi. Najviše mi smetaju moji lažni Bošnjaci koji na funkcijama koje obnašaju zaboravljaju na sve što naša vjera nalaže, poštenje, pravednost, hrabrost, pomoć svom narodu. U prvi plan stavljaju svoje i interese njima bliskih ljudi.

Ipak, u vrlo ozbiljnoj konkurenciji, neprikosnoveni šampion je Milorad Dodik. Čovjek proda telekom, rafineriju, druge kompanije u vlasništvu RS-a, uništi bankarski sistem, penzioni fond je na izdisaju. Ne može sa svim tim parama koje je dobio od prodaje da proizvede nikakve nove vrijednosti. Sarajevo za 4 godine od cijelog RS-a ubere 3 milijarde više poreza. Sin dobije milionski podsticaj za poljoprivredu, kuća je na Dedinju. I Milorad je veći Srbin od recimo Šarovica koji vjekovnim neprijateljima Turcima prodaje meso iz RS-a (2/3 mesa koje se izvozi u Tursku dolazi iz RS-a), otvara nova radna mjesta, bori se za izvoz proizvoda iz BiH, a naravno i iz RS-a.

I dok ovaj radi za svoj narod, nema vremena za šuplju priču, Dodik galami za svoj narod. Popis, jezik, referendum. Ni slova o ekonomiji i boljim uslovima života za svoj narod.Svijet danas ne izgleda isto, nije to vise sukob kapitalizma i socijalizma kao prije, danas je to svijet u kojem dominiraju religije. Prave se vojni religijski savezi, u svakoj pori društva je religija, dominantnija nego ikad, ratovi su uglavnom vjerski.

Ipak, čini mi se da se mnogo bolje u ovom vremenu snalaze lažni vjernici, lažni radikali, lažni zaštitnici svog naroda.Glasni su, imaju svoje medije koji slijepo prate šefove, poklici su ratni, a srce je male rode, bankovni su računi sve veći.

Trend je to istina i u Evropi, porast desnog radikalizma. Šta poslije, to baš i nije bitno. Brexit je možda najbolji, svježi, primjer gdje galamdžije vode svoje sljedbenike.

Uspio je šampion Milorad da se odbrani od egzaktnih pokazatelja ekonomskog kolapsa RS-a, dokaza o ličnom kriminalu i vratio je priču u fabričke postavke "borbe za prava svog naroda".

Zadnjom ofanzivom slomio je i očigledno slabašnog Ivanića, sa priče o ekonomiji svog naroda, vratio ga je na svoj teren, a tamo realno Ivanić nema nikakvu šansu.

RTV BN