cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NAPAD BAŠ NA BAJRAM: Djevojka brutalno pretučena ispred džamije… Evo detalja…

Dva tinejdžera muslimanske vjeroispovesti pretučena su ispred jedne džamije u New Yorku, a napadač ih je takođe vrijeđao na vjerskoj osnovi, saopštio je danas Savjet za američko -islamske odnose (CAIR), pozivajući policiju da taj slučaj istraži kao zločin iz mržnje.

Taj napad, koji se dogodio u nedjelju ujutro, najmanje je treći incident u SAD tokom vikenda u kojima su žrtve bili muslimani, prenio je Reuters.



U saopštenju CAIR-a se navodi da je ispred Centra muslimanske zajednice u Brooklynu prvo pretučen jedan 16-godišnji dječak za vrijeme pauze između molitvi.

Na video-snimcima sa nadzornih kamera se vidi kako muškarac rukama i nogama udara mladića koji leži na ulici, a kad je pored njih na biciklu prošao jedan dečak, napadač ga je pojurio i napao.

Svjedoci su, kako navodi CAIR, navodno čuli da muškarac viče “Vi muslimani ste uzrok svih problema u svijetu” i da dječake naziva “teroristima”.

Njujorška policija je saopštila da je njihova jedinica za zločine iz mržnje odbacila da se u tom slučaju radi o zločinu iz mržnje, već su naveli da su dvojica mladića maltretirala 40-godišnju ženu u automobilu, nakon čega ih je napao njen 37-godišnji partner.

Napadač je identifikovan, a potraga za njim je u toku, navodi se u policijskom saopštenju.

novi.ba