cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NEPOZNATI DETALJI “VJENČANJA GODINE” U SARAJEVU: Nakon što je izašla iz džamije, nova supruga Dine Konakovića…

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Dino Konaković i lijepa voditeljica televizije Al Jazeera Balkans Dalija Hasanbegović, prekjučer su se vjenčali…

U sarajevskoj Carevoj džamiji održano je šerijatsko vjenčanje, koje je predvodio hafiz Sulejman Bugari. Ceremoniji su prisustvovali Dinina majka Aiša, sestra Galiba, reisu-l-ulema Islamske zajednice Husein efendija Kavazović, pjevač Eldin Husenbegović, Harun Mahmutović sa suprugom Aidom i kćerkicom, ali i mnogi drugi članovi familije i prijatelji.





Par svoju vezu nije krio, pa su od samog početka izljeve ljubavi objavljivali i na društvenim mrežama.

Voditeljica je pred ceremoniju vjenčanja, na Instagram profilu objavila fotografiju bidermajera napravljenog od prekrasnih ruža, dok je Dino javnosti pokazao kako su izgledali pokloni za goste.

– Probaj nešto drugačije. Predaj se (Rumi) – pisalo je na ukrasnoj vrećici punoj bombona.

Nakon vjerskog, mladenci su se uputili prema hotelu Marriott, gdje je održano građansko vjenčanje, a potom je uslijedilo i slavlje.

Gospođa Konaković u džamiji je nosila bijelu dugu haljinu, a potom se presvukla u koktel haljinicu ukrašenu narandžasto-bijelim prugama. Kako bi ipak, zadržala tradiciju oblačenja mlade, na glavi je imala bijeli veo.

Dino je ostao vjeran klasici, pa je za ovaj čin izabrao crno odijelo, bijelu košulju i bordo kravatu.

doznajemo.com