cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

JEZIVA POZADINA ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO OLOVO I BiH: Ubijenoj Arneli (24) i njenoj familiji već…

Jutros je nastavljena potraga za tijelom 24-godišnje Arnele Đogić iz Olova, koja je, nakon nestanka u subotu, prema priznanju dvojice 26-godišnjih mladića, ubijena i bačena niz stjenovitu liticu u kanjon rijeke Stupčanice. Potraga je sinoć prekinuta zbog mraka.

Strahovalo se od najgoreg, po Olovu su kružile strašne priče o onome što se moguće dogodilo nestaloj djevojci, a pokazalo se da su ti crni scenariji bili istiniti.


Vrlo brzo nakon nestanka u potragu su se uključile snage Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) i federalna policija. Trag je istražitelje brzo doveo do dvojice mladića, Muriza Brkića (1990.) iz Sokoca i Avdije Selimovića (1990.) iz Lišaka kod Olova, budući da je, prema nezvaničnim informacijama, ovaj drugi već ranije prijetio samoj Arneli i njenoj familiji.



Uslijedilo je privođenje u službene policijske prostorije, gdje su ova dvojica priznala da je djevojka ubijena i da je njeno tijelo bačeno na stjenovitom području kod Olova.

Dalja istrage tek treba razjasniti sve okolnosti ovog zločina, koji je šokirao Bosnu i Hercegovinu. Zasad je prioritet pronalazk tijela djevojke.

Podsjetimo, Arnela Dogić je posljednji put viđena u subotu oko 20 sati, kako vozi automobil Peugeot 206, kroz grad Olovo. Automobil je kasnije pronađen u ulici u kojoj Arnela inače ne parkira, a koja se nalazi nedaleko od njene porodične kuće. O njenom nestanku obaviještena je vrlo brzo PS Olovo.



Doznajemo.com/Avaz.ba