cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SVADBA KAKVA SE NE PAMTI: Pogledajte kojem popularnom bh fudbaleru je pjevao Halid Bešlić dok je on ženio…

Na veselju pjeva Halid Bešlić: Vahid Halilhodžić u Titovoj vili u Splitu oženio sina
Vahid Halillhodžić, legendarni bh. nogometaš, uspješni trener i selektor Japana, danas je u Splitu oko 17 sati oženio sina Vania.

Sudbonosno „da“ sin odličnog nogometnog stručnjaka i njegova izabranica izgovorili su pred blizu 50 zvanica u Titovoj vili, Vili Dalmacija, koja se nalazi podno splitskog Marjana. Sam čin vjenčanja obavljen je na molu ispred vile, a ekskluzivne fotografije možete pogledati u našoj galeriji.




Goste na svadbenom veselju zabavlja legenda bh. muzike Halid Bešlić, a Faktor je informaciju o vjenčanju ekskluzivno objavio u januaru kada je u Sarajevu pao dogovor sa legendarnim Vahom. Tada je za naš list Halid Bešlić rekao:

– Dogovor je pao za 10 sekundi. Mi smo veliki prijatelji i veoma često se družimo. Vjenčanje i proslava bit će u Splitu 17. septembra. Kako mi je Vaha rekao, neće praviti neku veliku svadbu, a među zvanicama bit će dosta Francuza. Moram naći nekog kolegu ili kolegicu da može otpjevati nešto za njihovu dušu. Naravno, za mladence i zvanice pripremit ću poseban reprtoar, na kojem će biti i “Čudna jada od Mostara grada“, koja je omiljena Vahina pjesma.

Inače, Vanio Halilhodžić živi u Francuskoj i trenutno je direktor marketinga hokejaškog kluba Paris Saint-Germaina. Vila Dalmacija izuzetno je popularna pa su pojedine subote rezervisane tri godine unaprijed. Ovo luksuzno zdanje nalazi se na južnim padinama Marjana i nekad je bila jedno od mjesta koje je mnogo volio Josip Broz Tito.

Grad Split iznajmljuje njene prostore, a i pored skupih cijena najveći interes vlada za najam organizacije svečanih večera nakon vjenčanja. Kako saznajemo, za komercijalno korištenje prizemlja Vile (glavna sala, terasa u prizemlju, vrt, kuhinja i pomoćni prostori) plaća se 20.000 kuna.

Nakon što se plati i čišćenje s PDV-om iznos je mnogo veći i dostiže 30.000 kuna. Sigurno je da ovo neće predstavljati problem za našeg nogometnog stručnjaka, koji prema pisanju japanskih medija je najplaćeniji selektor ove zemlje svih vremena, a godišnje zarađuje 2,2 miliona dolara (dva miliona eura).

Denis Zeba, Faktor.ba