cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

Ovaj čovjek je pokušao ubiti Zlatana Ibrahimovića… Pogledajte kako su ga Šveđani kaznili…

Vjerovatno nikada niste čuli za Petera Mangsa, ali to je osoba koja je osuđena na doživotni zatvor zbog napada na imigrante u Švedskoj, a prema pisanju The World Posta i nekih portala u Švedskoj, Mangs je planirao i atentant na svjetski poznatog nogometaša Zlatana Ibrahimovića.


Naime, pomenuti čovjek je u proteklih 15 godina ubio dvije osobe, a u optužnici se navodi kako je planirao ubiti i jednog od najboljih nogometaša na svijetu Zlatana Ibrahimovića.

Mangs je uhapšen 2010. godine nakon što ga je policija optužila da stoji iza nekoliko pucnjava u Malmeu u periodu od 2009. godine i 2010. godine.

Mangs je ove optužbe odbacio kao neosnovane.

Njegove mete su uglavnom bili imigranti koji žive u Malmeu, a između ostalog jedan od njih je i Zlatan Ibrahimović.

Kako navode mediji u Švedskoj, 2009. godine Mangs je u Malmeu uočio i automobil Ibrahimovića, da bi nakon toga otišao kući po oružje, ali kada se vratio, automobila nije bilo.

Mangs (43) izjavio je kako je bio vrlo ljut nakon što je na ulici u Malmeu primijetio crveni Ferrari, koji je bio Ibrahimovićev, i koji je prema njemu bio nepropisno parkiran, a  to je opisao kao "tipično ponašanje sa Balkana".

Švedski mediji su povukli paralele između ovih napada i rasističkih progona koji su se dešavali u 90-im godinama prošlog vijeka kada su imigranti u ovoj zemlji bili ugnjetavani.

Inače, Zlatan Ibrahimović je porijeklom iz BiH, obzirom da mu je otac iz Bijeljine.

Izvor: Avaz