cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DODIK ŽESTOKO NAPAO IVANIĆA: Kaže ne radi dovoljno na rušenju države BiH

Predsjednik RS Milorad Dodik optužio je predsjedavajućeg Predsjedništva Mladena Ivanića da radi protiv RS.

Dodik kaže da je ponašanje Ivanića u vezi s mehanizmom koordinacije štetno ponašanje. Osim toga Dodik je dodao da je Ivanić prekršio Ustav RS jer se s njim nije konsultovao u vezi s raspodjelom ambasadorskih pozicija.




Ivanić nanosi dugoročne probleme Republici Srpskoj svojim, kako Dodik kaže, štetnim ponašanjem. Posebno je štetno Ivanićevo miješanje u pitanje mehanizma koordinacije BiH sa EU smatra Dodik.

Milorad Dodik, predsjednik RS kaže: „Predsjedništvo ni u primislima u Ustavu nema niti jedne odredbe koja govori o tome. Mladen Ivanić kaže: „Čekali smo završetak formiranja VM, istina pričali smo neformalno. Ključni problem je da ne odemo previše u decentralizaciju. Zamislite člana Predsjedništva iz RS koji se bori protiv decentralizacije BiH“.

Predsjednik RS je zatražio od Mladena Ivanića da objasni svoju vezu s Milom Radišićem. Dodik je kazao da on lično nikada nije urgirao kod pravosudnih institucija za Radišića. On je napomenuo da je u to vrijeme Ivanić izašao iz Vlade Republike Srpske zbog procesa u kome je bio osuđen na godinu i po dana zatvora.

“Mladen Ivanić je jedini od nas političara visokog ranga osuđen bar prvostepenom odlukom suda da je kriv na zatvor od godinu i 6 mjeseci zatvora”, dodaje Dodik.

Ivanić je ranije izjavio da Dodik i premijer Srpske Željka Cvijanović izmišljaju problem poput ovog o mehanizmu koordinacije kako bi izazvali lažni problem u političkom životu i skrenuli pažnju s pravog problema u Republici Srpskoj, kriminala u njihovom okruženju.

Izvor: TV1