cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

Pogledajte šta je po vjeroispovjesti kopilot Andreas Lubitz koji je srušio avion Germanwingsa…

Andreas Lubitz bio je kopilot leta Germanwingsa 9525 koji je okončao tragično na francuskim Alpama. Kako su objavili francuski tužioci, Lubitz je sam srušio avion i ubio 149 osoba u njemu.

Lubitz je imao 28 godina i državljanin je Njemačke. Živio je s roditeljima u Montabauru u Njemačkoj. Imao je i stan u Dizeldorfu.


Germanwingsu se pridružio u septembru 2013. godine. Iza sebe je imao 630 sati leta kao kopilot.

"Andreas je preminuo kao prvi oficir na tragičnom letu. Postao je član asocijacije kao tinejdžer, jer je htio ostvariti san da leti. Učio je letjeti jedrilicom, a potom se obučio za upravljanje Airbusom 320", rekao je ranije gradonačelnik Montabaura Gabriele Wieland.

Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA) saopćila je kako se Lubitz nalazi u prestižnoj bazi podataka certificiranih pilota. To znači da je Lubitz imao vrhunsko visoko obrazovanje, licencu i položio medicinske standarde koje je postavila FAA. Cilj ove obuke je da se smanje greške pilota koje vode do fatalnih nesreća.

Lufthansa je objavila da su obojica pilota imala praksu u Lufthansinoj školi letenja u Bremenu. Iz kompanije nisu mogli potvrditi da li je ovo njegov prvi posao profesionalnog pilota ili je imao prethodno iskustvo.

Ne zna se tačno je li po vjeroispovjesti katolik, protestant ili možda nikako ne praktikuje vjeru, ali sigurno se zna d anije musliman. Jer d aje kojim slučajme musliman, vjerovatno bi svi mediji sad pričali kako je ovo bio teroristički akt!