cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

JAVNO GA SMJENJUJE A TAJNO MOLJAKA: Dodikov miljenik od Džaferovića tražio službeno vozilo za odlazak u Beograd…

Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac uputio je predsjedavajućem Šefiku Džaferoviću i članovima Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zahtjev da mu se odobri korištenje službenog automobila kako bi otputovao u Beograd povodom svečanosti koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske.


Na ovaj način Košarac, ali i drugi poslanici SNSD-a kojima je Džaferović ranije potpisivao naloge i troškove službenih putovanja, daju legitimitet predsjedavajućem dok istovremeno u javnosti prave predstave traženjem ostavke i napuštanjem rada Parlamenta.

Tako po potrebi, poslanici SNSD-a u jednom trenutku kada im je potrebno naplatiti troškove priznaju, a u drugom osporavaju Džaferovićev legitimitet.

I Nikola Špirić pisao je Šefiku Džaferoviću, sa kojim je zajedno predsjedavao BH Parlamentom od 2002. do 2006. godine. Dopisom upućenom Kolegiju Predstavničkog doma Špirić se ogradio od svojih partijskih kolega tvrdnjom da ne bojkotuje rad Parlamenta, već da na zasjedanje ne dolazi zbog nespojivosti funkcije ministra finansija i poslanika, te poštovanja principa odvojenosti zakonodavne i izvršne vlasti.

U svojoj bogatoj političkoj karijeri Nikola Špirić napravio je više velikih zaokreta, pa će vrijeme pokazati da li je poslednje pisanje samo naznaka da će među prvima napusti brod u koji je voda već duboko prodrla, javlja BNTV.

Izvor: Slobodna Bosna