cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

STRAVA IZA DRVEĆA U BREZI: Građani ne mogu ništa raditi od ovih zvukova koji se čuju! (VIDEO)

U ime grupe građana Breze, javnosti se obratio gospodin Anes Velić. On tvrdi kako problem pasa lutalica i nelegalnog azila u naselju Bate postoji već duži niz godina.

- Obraćamo vam se kao građani Breze iz ulice Ismeta Sarića - Šehidske - Bate i njihovog okruženja u nadi da je krajne vrijeme da nam se pruzi pomoć, nakog mnogobrojnih molbi i pisanja peticija. Nemamo mira od pasa koje sakuplja Kozlić Eldar u svom dvorištu i kući. Širi se nepodnošljiv smrad, a od danonoćnog lajanja niti možemo spavati, a ni obavljati životne obaveze.





Pravna lica moraju sprječavati zagađenje okoline i djelovanja koja su štetna po zdravlje, a koja mogu nastati uzgojem u skloništu. Mislimo da je obaveza opštinskog Komunalnog ispektora da građanima osigura zaštitu okoliša i mira, ali ne postoji adekvatna ili bilo kakva reakcija nadležnih organa, iako je zakonskim okvirom odluka donesena na Općinskom vijeću Breza i broj pasa je ograničen. Jer, ako se u skorije vrijeme nešto ne poduzme od strane nadležnih organa ovo okruženje bi moglo postati ili se već smatra zaraženim prostorom - navodi gospodin Velić, koji je dostavio i priložene fotografije koje svjedoče o ispuštanju fekalija, na mjestu gdje dnevno prođe veliki broj djece u školu i obližnju prodavnicu.

Doznajemo.com