cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

Samo je želio da sazna zašto je njegova supruga svako veče umorna, a ono što je otkrio ostavilo ga je u dubokom šoku…

Mnogi mogu pretpostaviti da je od dva pola, jači onaj muški. Da, možda na porodičnom izletu, vjerovatnije je da će otac nositi veći dio tereta, teže kese ili će nositi svoje dijete u naručju.

Ali, šta je u slučaju svakog običnog dana, od ponedeljka do petka? Istraživanja su sprovedena na 100 muškaraca na ulicama Tokija.




Otkrili su da žene nose teret koji teži u prosjeku 7.2kg, i duplo teži od muškog u toku jednog uobičajenog radnog dana. 18% intervjuisanih žena ima opterećenje od 15 kg.

Da naglase činjenicu da su žene opterećene većim teretom, napravljen je kratki film u kom se vidi prosječni dan jedne žene koja živi sa mužem i sinom. Njen suprug ju je tajno gledao iz unutrašnjosti kombija…

Ali je ostao bez riječi kada je vidio šta zaista ona sve uradi tokom jednog dana.

Da li znate kako vaš partner provodi dan?

Ovaj suprug se izgleda iznenadio kad je vidio svoju ženu da radi punim kapacitetom od ranog jutra do kasno u noć.

To ga je otrijeznilo! Često ju je uzimao zdravo za gotovo, a upravo ono što najviše zaslužuje je njegova zahvalnost.

Napisao joj je pismo. Dok joj je čitao iskrene riječi ljubavi, podrške i razumijevanja, malo je reći da je ostala ravnodušna. ”Nadam se da će ti ovo pomoći kod bola u leđima”, rekao joj je.

Jednostavno “Hvala” ukazuje na podršku i podstiče svoje voljene. Kada ste se posljednji put zahvalili vama dragim ljudima?

fokuzz.com