cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

GOTOVO JE SA ARAPIMA U BiH: Napadnuti arapski turisti… Dva muškarca i jedna žena teško povrijeđeni…

Na adresu portala Avaz.ba stigla je zabrinjavajuća priča jednog od naših čitalaca.

Čitaoc, koji radi kao turistički vodič, svjedočio je napadu na jednu arapsku porodicu na vodopadu Kravice, nakon čega su se turisti pokupili nakon samo 24 sata provedena u BiH, te se vratili nazad u Kuvajt.


Evo šta se zapravo desilo:

"Moje ime je Senaid Hamidović i sezonski sam turistički vodič. Ono što želim reći je da se na lokalitetu vodopada Kravice desio još jedan u nizu napad na turiste iz arapskih zemalja.

"Do sad je mržnja bila očigledna, a sada to i primjenjuju na djelu. Oko 15:45 sati jučer, četvorica momaka su prišli mojoj grupi porodici iz Kuvajta, jedan ih je verbalno napao, dok je drugi izvadio sprej-suzavac i počeo da pršće po njima. Oni su u šoku počeli da bježe vani i da se žale na bolove u očima, pokušao sam pozvati policiju, ali nisu imali sluha za takav slučaj.

"Odmah smo se zaputili prema Domu zdravlju u Ljubuškom gdje su dobili medicinsku pomoć. Doktori su evidentirali lakše povrede dvojici muškaraca i jednoj ženskoj osobi. Inače, ova porodica je u BiH stigla tek prekjučer i imali su uplaćen cjelokupan aranžman od sedam dana.

"Međutim, zaprepašteni ovakvom situacijom u BiH, sutra se odmah vraćaju kući", dodao je naš sagovornik.

Avaz