cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DRAMA U TUZLI: Pogledajte šta je čitalac snimio u koritu rijeke Jale…

Prava drama odvijala se juče u Tuzli, tačnije pored korita rijeke Jale u Gradu Soli, na lokaciji kraj ”Male pijace” na Brčanskoj Malti! Scenu je svojim mobitelom zabilježio jedan naš čitalac…

Iako fotografije nisu tehnički najkorektnije, odnosno dosta su mutne, ipak pružaju uvid u ono čemu je svjedočila grupa građana.


Naime, pokazuju da je najezda zmija u rijekama i oko rijeka sve veća, a podsjetimo da su u regiji već zabilježeni i prvi ugrizi, moglo bi se reći srećom bez tragičnih posljedica.

Kada je riječ o slučaju iz Tuzle, naš čitalac je šetajući s prijateljicom pored rijeke ugledao zmiju dugačku, po njegovoj procjeni, oko metar i po do dva metra, kako se bori da izađe iz riječne bujice.

– Po tome smo zaključili da to najvjerovatnije nije bila riječna zmija, koje su inače bezopasne, nego baš otrovnica koja ne zna da se snalazi u vodi. Najgore od svega što se sa jedne strane upravo na tom mjestu iznad rijeke nalazi dječije igralište na kojem je bilo mnoštvo dječice, a sa druge strane klupa ispred zgrade oko koje su se također igrala djeca. Molim vas upozorite javnost da paze na sebe i posebno djecu – navodi.

doznajemo.com