cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

CIJELA EVROPA SE SMIJE VUČIĆU: Pogledajte kako ga je ponizio Francuski predsjednik…

Prema planu posjete, Vučić je sa predsjednikom Francuske trebalo da razgovara u petak, 16. septembra. Međutim, Vučić je završio svoju posjetu bez sastanka sa francuskim predsjednikom!

Predsjednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, završio je trodnevnu posjetu Francuskoj još jednim debaklom.


Vučić se u Parizu sastao sa najvišim francuskim zvaničnicima. Razgovarao je sa predsjednikom Senata, premijerom i predsjednikom Nacionalne skupštine.

Premijerova posjeta Francuskoj djelimično podsjeća na debakl koji je doživeo za vrijeme posjeta Americi tokom kojih su organizovani protesti pred njegove govore, ulazak u Bijelu kuću na sporedni ulaz, turistički obilazak zgrade Kongresa…

Vučića u Francuskoj nije dočekao visoki državni predstavnik, već državni sekretar za evropske poslove Harlem Désir. Vučić nije dočekan na aerodromu, već ispred memorijalnog kompleksa “Les Invalides”.

Shvativši da doček nije bio organizovan na najvišem mogućem nivou, Vučić je pokušao dočeka da predstavio kao nešto nevjerovatno što se nikada nije dogodilo.

– Doček koji je teško videti, veličanstven i gotovo neverovatan, počast je koja je ukazana Srbiji, ne meni, rekao je Vučić i dodao da to pokazuje da je Srbija ponovo poštovana.

Međutim, Vučićev doček nije bio ni izbliza onom koji je priređen, prije nekoliko godina, za Borisa Tadića. Tadića je dočekan na aerodromu uz najviše državne počasti.

Najavljujući Vučićevu trodnevnu posjetu Francuskoj, iz Vlade Srbije saopšteno je medijima da će se Vučić sastati sa predsjednikom Francuske Francoisom Hollandom.

Prema planu posjete, Vučić je sa predsjednikom Francuske trebalo da razgovara u petak, 16. septembra.

Međutim, Vučić je završio svoju posjetu bez sastanka sa francuskim predsjednikom! Posjeta Francuskoj završena je sinoć sastankom sa predsjednikom Nacionalne skupštine Claudeom Bartoloneom.

Vijesti.ba/SB