cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

ZLOČIN ŠOKIRAO ČITAVU DRŽAVU: Prvo u štali objesio mlađu kćerku, onda ubio stariju i sebe…

Jedan muškarac ubio je svoje dvije kćerke kako bi se osvetio supruzi koja ga je ostavila. 39-godišnjeg Dana Dumitru Tudosija ostavila je supruga Elena zbog njegovih nasilnih ispada i alkohola. Ona je uzela njihove kćerke Marinu (9) i Claudiju (15) i odselila kod svoje majke.

Ali, dok je bila na poslu, otac iz Rumunije je odveo kćerke. Kada se djevojčice navečer nisu vratile kući, zabrinuta majka otišla je do kuće svog supruga, gdje je u štali pronašla obješene kćerke.


– Posljednjih mjeseci stvari su se promijenile. Smirio se i prestao piti. Definitivno se bio popravio, ali nakon svih zlostavljanja, zbog djece nisam više mogla biti s njim. On nije mogao prihvatiti ideju da se neću vratiti kući. Vršio je pritisak na kćerke kako bi se sažalile, a one su tog dana išle kod njega samo jer ih je zvao više puta – kazala je Elena.

Nasilni Tudosie, koji je pronađen mrtav, poslao je stariju kćerku Claudiju da ode do prodavnice kupiti hljeb. Dok je ona otišla do prodavnice, on je mlađoj kćerki Marini stavio uže oko vrata i objesio je u štali u Bobicesti (Rumunija).

Policija tvrdi da kad se tinejdžerka vratila kući, pokušala je pobjeći, ali ju je otac istukao i ubio. Nakon toga, i otac je izvršio samoubistvo.

-Luđak ih je ubio jer je znao da ne žele provoditi vrijeme s njim. Stalno ih je tukao kao i njihovu majku. Htio joj se osvetiti – kaže baka djevojčica Paula Gherghina (63).

Rumunski mediji otkrili su da se muškarac pokušao ubiti prije dvije sedmice. Nakon što je spašen, dijagnosticirani su mu psihički problemi, uključujući i depresiju.

Šest dana je liječen na psihijatrijskoj klinici, a onda je pušten kući. Sada porodica ubijenih djevojčica želi znati zašto je pušten iz bolnice.

Izvor: doznajmeo.com