cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

VATRENI OBRAČUN SA POLICIJOM: Automafijaš pri pokušaju krađe BMW-a upao u zasjedu, a potom je...

Sava Petričević, pripadnik automafijaškog klana s Pala koji je teško ranjen u razmjeni vatre s pripadnicima MUP-a Kantona Sarajeva pri pokušaju krađe luksuznog BMW-a na Ilidži, preminuo je jučer u UKCS-u, nezvanično saznaje “Avaz”.

sava-petricevic
Petričević: Bio pogođen u kičmu 
Kako nam je potvrdio izvor blizak istrazi, Petričević je povredama zadobivenim od policijskih hitaca podlegao oko 18 sati, a ljekari su odmah nakon toga obavijestili policiju te su istražitelji otišli u UKCS, gdje su o tome sačinili službenu zabilješku. Petričević je u obračunu s policijom pogođen u kičmu.   
U Petričevićevoj grupi bili su i Paljani iz mjesta Mokro Bojan Košarac te Njegoslav Milinković, koji su uhapšeni nakon munjevite akcije sarajevskih policajaca, a po prijedlogu državnog Tužilaštva Sud BiH im je odredio jednomjesečni pritvor, koji im istječe 5. septembra ove godine. 
Automafijaši su 4. avgusta ove godine oko 20.30 sati na parkingu u Butmirskoj počeli obijati BMW. Ubrzo je alarmirana policija, čiji pripadnici su okružili automafijaše koji su pokušali pobjeći. 
Iako su ih policajci pozivali da se predaju, oni su u njihovom pravcu ispalili više hitaca iz pištolja. Policajci su im uzvratili vatru štiteći vlastite živote, nakon čega su savladani, a Petričević je u obračunu najgore prošao te je prevezen u UKCS.   
Ovu grupu su već duže pratili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i čekao se samo njihov pogrešan potez. 
Izvor: Avaz