cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

POLA BALKANA JE ZAPLAKALO NA OVU VIJEST: Jelena Rozga boluje od neizlječive bolesti…

Iako je aktivna na bini i izvan nje, na prvi pogled nikada ne biste rekli da hrvatska pjevačica Jelena Rozga ima problema sa zdravljem.

Da nešto nije u redu s njenim tijelom popularna pjevačica shvatila je prije devet godina, a sada je i napokon progovorila o svom poremećaju hormona.


Tada joj je doktor potvrdio kako ima poremećaj rada štitne žlijezde koji uzrokuje probleme s kilogramima i kožom. Poremećaj nije moguće izliječiti, no zato ga se može držati pod kontrolom, što potvrđuje i sama Jelena.

- Krajem 2006. godine osjetila sam promjene na svom tijelu. Pretjerano umaranje, gubitak težine i veliki problemi s kožom. To je bilo baš u periodu kada se moj život mijenjao, kada sam otišla iz grupe "Magazin" i započela solo karijeru. Odlučila sam ispitati promjene s medicinske strane, i nažalost, dijagnosticirana mi je hipertireoza - ispričala je Rozga za magazin Hello!.

Šta je hipertireoza?

Hipertireoza je, inače, pretjerana aktivnost štitne žlijezde, a pacijenti moraju svakodnevno uzimati hormonsku terapiju koju propisuje doktor. Tako je i s pjevačicom Jelenom Rozgom koja svoju bolest drži pod kontrolom i ne ometa je u pjevačkoj karijeri i brojnim nastupima.

Najčešćim uzrokom hipertireoze smatra se tzv. Gravesova bolest, poznata još pod nazivom Basedowljeva bolest. To je autoimuni poremećaj, što znači da se radi o poremećaju pri kojem, iz zasad nepoznatih razloga, imunološki sustav pogrešno prepozna normalno, zdravo tkivo vlastitog organizma kao nepoznatog uljeza, te ga napada.

Izvor: Avaz