cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OVO NAS JE SVE RASTUŽILO: Pogininuli roditelji, dijete se bori za život… Audi preticao na punoj…

Državljaninu Srbije D. Simiću (46) određen je pritvor i protiv njega je pokrenut postupak u Makedoniji zbog sumnje da je u srijedu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo makedonski bračni par Biljana (32) i Nebojša Pakić (41), a njihov sedmogodišnji sin zadobio je povrede opasne po život.


Nesreća se dogodila na autoputu Demir Kapija - Udovo, u blizini mjesta Sveta Petka. Simić se sa suprugom N. S. (37) i dvoje djece vraćao sa odmora. Prema navodima makedonskih medija, on je krenuo da pretiče na punoj liniji. Do nesreće je došlo kada je vozeći Audi prešao u lijevu traku i izletio pred autobus "Strumica ekspres", za čijim je volanom bio G. V. (60). Vozač autobusa koji je pokušao da izbjegne sudar skrenuo je u suprotnu traku, gdje je bio automobil Fiat Seicento, u kojem se nalazila porodica Pakić.

U bolnicu u Velesu sa slomljenim kukom je dovezena i N. S., supruga vozača Audija i njihovo dvoje djece, djevojčica (15) i dječak (17). Oni su, kako je izjavio doktor Petre Kodovski iz bolnice u Velesu, prošli bez povreda, ali su bili u šoku.

Nakon policijskog uviđaja koji je trajao pet sati, nadležni javni tužilac u Osnovnom sudu Đevđelije podnio je predlog za određivanje pritvora od osam dana za Simića i prijedlog za pokretanje postupka protiv vozača autobusa G. V., piše Alo.

Također, naloženo je da se automobilima i autobusu uradi vanredni tehnički pregled, saslušaju svi svjedoci i prikupe tragovi sa mjesta nesreće. Također su uzeti uzorci krvi i urina vozačima Audija i autobusa, dok su tijela nastradalih poslata na obdukciju.

Avaz