One su se zajedno s mladićem koji je upravljao WV Passatom i još jednom djevojkom koja se nalazila s njima u vozilu vraćali iz noćnog izlaska iz Pleternice.

Kako javlja portal 24sata.hr, u jednom trenutku 22-godišnji vozač na ravnom dijelu ceste izgubio je nadzor nad automobilom, prešao u suprotni prometni trak, izletio s ceste i zabio se u stup javne rasvjete.

Na mjestu su poginule dvije 15-godišnjakinje, dok su vozač i treća djevojka (20)  preveženi u požešku bolnicu. Težina njihovih ozljeda zasad nije poznata.
Automobil je smrskan do neprepoznatljivosti.

Preminule djevojčice su Sara Perešin iz Čaglina i Sara Jug iz obližnjeg Milanluga, a vozač je bio 22-godišnji Tomislav Benčević iz susjednog Ruševa. On je dečko 20-godišnje Mateje Jug, sestre jedne od djevojčica, koja je također bila u automobilu s njima, doznaje portal Index.hr.
Mještani i porodice su u šoku, potpuno shrvani, a mjestom je zavladala tuga i bol. Djevojke su bile bliske prijateljice, mještani ih opisuju kao vesele djevojčice, vrijedne, voljele su odbojku i ples, bile su odlične učenice…

Pleternica - poginule djevojcice

Do nesreće je došlo nakon što je 22-godišnji vozač izgubio kontrolu nad vozilom – u kojemu su se nalazili on i tri djevojke – te sletio s ceste i zabio se u u betonski stup elektromreže.
Kako se doznaje, automobil je gotovo tri metra iznad zemlje udario u betonski stup koji je napuknuo i nagnuo se što govori da je automobil letio zrakom i kolika je bila silina udarca.
Vozač je zadržan na liječenju u požeškoj bolnici, a njegova mlađa suputnica nakon liječničkog pregleda puštena je na kućnu njegu. Smrtno stradale djevojke, porijeklom iz mjesta Milanluga i Čaglina, nakon nesreće su prevezene na Odjel za patologiju i citologiju Opće županijske bolnice Požega.
Mještani Resnika koji su u nedjelju rano već bili budni, svjedoče da je automobil velikom brzinom jurio kroz mjesto.
Policija u svom saopćenju navodi da je "22-godišnji vozač osobnog automobila marke VW Passat, požeških registarskih oznaka, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,35 promila, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal".
Izvor: Doznajemo.com