cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SAMO SE OVO ČEKALO: Zvao me Baždarević, igraću za Bosnu…

Dario Dumić, 23-godišnji Sarajlija koji nastupa u danskom Brondbyju, mogao bi uskoro obući dres nogometne reprezentacije BiH.

Ovaj stoper danskog prvoligaša itekako je zanimljiv selektoru Mehmedu Baždareviću.


Naime, Baždarević je prošle sedmice telefonski kontaktirao Dumića i interesovao se za njegovu situaciju u klubu, piše danski Ekstra Bladet. “Nisam očekivao taj poziv. Kad sam vidio da je bosanski broj, mislio sam da je moja baka, ali je bio selektor Baždarević”, kaže Dumić.

“Raspitivao se za moju situaciju, rekao mi da me prati i da će me pozvati ukoliko budem dobro igrao”, dodao je mladi stoper Brondbyja.

Iako je Dumić ranije spominjan u kontekstu igranja u državnom dresu reprezentacije BiH, Baždarević je taj koji je napravio prvi korak kako bi doveo talentovanog nogometaša.

“Ovo je prvi put da je uspostavljena komunikacija sa mnom i veoma sam uzbuđen”, kazao je Dumić koji je Sarajevo napustio sa devet mjeseci.  U mlađim selekcijama Danske je odigrao 37 utakmica. “U mnogim segmentima sam Danac, ali ne smijete zaboraviti odakle dolazite. Ako me BiH pozove, naravno da ću reći ‘da’. Nemojte to gledati kao da sam odbio Dansku, ali “, kaže Dumić.


Tehnička obrada: cikportal.com (CIK.ba)
Piše: zmajevibih7.blogspot.com