cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SADIN B. OTVORENO PRIZNAO POLICIJI: "Evo zbog čega sam ubio Ćurevca i Hrnjića!"

Sinoć su u pucnjavi u Sarajevu ubijena dva mladića. Nezvanično, radi se o Adnanu Ćurevcu i Edinu Hrnjiću. Oni su, prema izjavama svjedoka, treći put pokušali ukrasti automobil od B.S. koji je to vidio i zapucao na njih. B.S. je priveden i predat Tužilaštvu KS.

Neko od građana, oko jedan sat poslije ponoći anonimno je dojavio MUP-u KS da je u ulici Hadži Sulejmanova došlo do upotrebe vatrenog oružja.





Izlaskom na mjesto događaja policija je pronašla vozilo Golf 2 bz registarskih oznaka. U njemu su pronašli tijela dvojice muškaraca sa vidnim povredama. Pozvali su Hitnu pomoć, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt, nastalu kao posljedica ranjavanja iz vatrenog oružja.

Nezvanično, ubijeni su dvadesetsedmogodišnji Adnan Ćurevac i godinu mlađi Edin Hrnjić. Obojica su već privođeni zbog višestrukog kršenja zakona. Ćurevac je, prilikom hapšenja prije dvije godine, u pokušaju bjekstva pustio pse na policajce. Također, prema nezvaničnim informacijama, sinoć su treći put pokušali ukrasti auto osumnjičenom B.S., nakon čega je on zapucao. B.S. je priveden.

„Naši policijski službenici I PU- PS Stari Grad, su u ulici Braće Skanazi bb, kod policijskog službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zatekli lice B. S., rođen 1991. godine iz Sarajeva, kao i predmet izvršenja navedenog KD-a, automatsku pušku,“ istakao je Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Osumnjičeni Sadin B. je jutros predat Tužilaštvu KS. Priveden je i A.V., ali u svojstvu svjedoka i sa njim je obavljen ifnormativni razgovor.

TV1