cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

PODRINJE JE ŽIVO I NIKADA NEĆE PASTI: Četir hiljade ljudi došlo na veličanstven iftar…

U organizaciji Udruženja građana Srednje Podrinje večeras je u naselju Konjević Polje, smještenom između Zvornika i Bratunca, upriličen iftar za preko 4.000 postača iz ovog mjesta, Bratunca, Srebrenice, Zvornika, Vlasenice i drugih krajeva sjeveroistočne Bosne.

Iftaru je prethodio prigodan vjerski program, obraćanja organizatora, zvaničnika i predstavnika Islamske zajednice.




Prisutnima se obratio Azmir Husić, biznismen iz Glogove kod Bratunca, predsjednik Fudbalskog kluba Sloboda, i jedan od organizatora iftara. Obzirom da je preživio genocid, Husić je imao emotivno obraćanje.

-Iza mene su ova brda na koja sam krenuo sa osam hiljada mojih komšija, rođaka, sugrađana. Na sreću jedan sam od onih koji ovdje ima priliku da priča. Jedino što mogu reći, ovo smo napravili zbog vas, jer vi ste istinski branioci BiH. Pokrenuo sam ovu akciju i organizaciju i trudit ću se da i vi živite pravim životom – poručio je Husić.

On je dodao da je prije nekoliko dana sličan iftar organizovan u Đulićima kod Zvornika, za 1.500 povratnika.

Elmir Jahić, predsjednik Udruženja Građana Srednje Podrinje, kazao je da je jedan od ciljeva formiranja ovog udruženja je da se objedine sve podrinjske snage, bez obzira gdje se nalazile.

-Oni koji mogu da pomognu, prije svega procesu povratka i svim probosanskim procesima, su dužni da podrže ovaj projekat. Najbolje vrijeme da krenemo sa ovim aktivnostima je mjesec ramazan, koji je i mjesec druženja i mjesec jedinstva. Večerašnji iftar je najbolje mjesto i najbolja poruka. To je poruka jedinstva i snage Podrinjaca – kazao je Jahić.

Građanima Podrinja i gostima su se obratili i zvaničnici, mnogi predstavnici Bošnjaka u manjem bh. entitetu.

Prije iftara je klanjan akšam namaz kojeg je predvodio Vahid efendija Fazlović, muftija tuzlanski.

Istočna Bosna