cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

OVO JE STVARNO SRAMOTA: Pogledajte šta se u Srebrenici dešava nakon dženaze svake godine…

Život ide dalje. Danas već imamo Petrovdanske dane gdje Srbi obilježavaju stradanje srpskog naroda. Uvjeren sam da će i to proći kako treba i onda da se vratimo svom životu i da nastavimo dijeliti zajednički život ovdje bez alternative, kazao je načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković…



Nakon što je jučer kroz Srebrenicu prošlo nekoliko desetaka hiljada osoba mještani se danas vraćaju svojih svakodnevnim obavezama. Mirno je na srebreničkim ulicama i samo još poneka novinarska ekipa iz drugih bh. gradova remeti uobičajni mir koji nastupi svake godine nakon 11. jula, javlja Anadolu Agency (AA).

Srebrenica i genocid počinjen nad nesrbima ovoga kraja jučer su kao i svake godine bili u žiži regionalne javnosti. Danas je ipak Srebrenica ostala opet sama sa svojim građanima koji pokušavaju živjeti u zajedništvu.

Srebreničke ulice su puste. Oni koji imaju sreću da rade, jutros su se vratili radnim obavezama. Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković poručio je da je juče u Srebrenici bilo oko 40.000 ljudi, a ne 10.000 kao što su mediji prenijeli.
"Samo učesnika Marša mira i ostalih učesnika je bilo oko 12.000. Juče je bilo oko 40.000 ljudi u Memorijalnom centru. Mi smo obavili ono što je nama najvažnije. Nažalost, Srebrenica je u fokusu iz nekih drugih razloga i upravo se to dešava 11. jula kada imamo svu tu pažnju pa se desi da više medija dođe zbog nekih zvanica ili predstavnika nekih zemalja nego što dođu zbog samog događaja", istakao je Duraković.

aa.com.tr