cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

Dijanin sin tražio da mu OTAC DOVEDE MAJKU! Da se srce stisne, obećavao da će biti dobar ako se mama…

Siniša Zlatić je hicima iz kalašnjikova ubio petoro ljudi, a ranio 20 u masakru u Žitištu 2. jula u kafiću “Makijato”. Među žrtvama bila je njegova bivša žena Dijana Savanović Zlatić. Njihovom devetogodišnjem sinu Centar za socijalni rad je saopštio saopštio da više nema majku, ali niko nije imao snage da mu saopšti da je njen ubica njegov otac.


Meštani tvrde da je dete reklo da će sve učiniti da mu se mama vrati. Obećavao je da će biti dobar. Povukao se u sebe u potpunosti, tvrde meštani sela Žitište kod Zrenjanina.

- Moja mama je otišla na nebo. Nema je više. Ali ne bih voleo da idem na sahranu - rekao je dečak, a preneli su beogradski mediji.

- Dečaku su rekli da mu je mama otišla sa anđelima. Zamolili su ga da bude dobar, kao što je mami obećao, ali on je mali, ništa ne razume. Ne zna kako je Dijana umrla i niko ne sme da mu kaže kako se to dogodilo. Međutim, dečak jedino što je izustio bilo je :”Dovedite mi tatu da mi dovede moju mamu!” - otkriva sagovornik blizak porodici.

- To je bila njegova želja, da ne ide na sahranu, oni su je ispunili. On je jako vezak za baku i deku, kao i za tetku. Na nju gleda kao na drugu majku, jer su Dijana i Ankica bile mnogo vezane, prave sestre. Oni će ga othraniti i potruditi se da ne oseti stravičan gubitak, ostao je siroče bez oca i majke - ispričao je kroz suze prijatelj porodice Savanović i dodaje:

- Dijana je napustila Sinišu pre devet meseci, kad je otišao da vozi kamion u Nemačkoj. Tada je roditeljima rekla: “Ili me primite ili ću skočiti u Begej!” - govore komšije za beografske medije.

Komšije se pitaju kako će porodica dalje kad niko nije zaposlen.

- Oni primaju pomoć, penziju nisu dočekali. Svim silama će se truditi da dečak pripadne njima. Ko da ga čuva u porodici monstruma? Jadno dete - potreseni su meštani.

Sveto Savanović, otac svirepo ubijene Dijane, rekao je da je njegova ćerka trpela torturu.

- Nadležni nikad nisu otišli u njihovu kuću da vide šta je on radio tamo. Razvaljivao je vrata, bacao stvari sa sprata, polomio kupatilo. Dete je znalo da ih on maltretira. A moja Dijana ga molila samo da bude miran i sve će rešiti. Šta ću, sad moram da budem jak i borim se zbog svog unuka - kroz suze je izjavio nesrećni otac.

Dijana je imala zdravstvenih problema i problem sa šećerom.

- Bila je šećeraš, četiri puta dnevno sebi je davala insulin. Majka joj je obolela. Zlatić se samo pravio fin, ni blizu toga nije bio.

Doznajemo.com/Telegraf.rs