cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SARAJEVO SE TRESE: Pogledajte čiji je otac ovih trenutaka uhapšen… U policijskoj akciji još je priveden i…

Policajci Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su danas u sarajevskom naselju Bistrik dvije osobe zbog osnovane sumnje da su počinili iznudu, piše BIRN.

Kako se nezvanično saznaje uhapšeni su Izedin Izo Spahović i Amar Adrović. Njih dvojica uhapšeni su u privatnom objektu Izedina Spahovića, takozvanim Kulama Bistrik, gdje još uvijek traje pretres federalnih policajaca.


Spahovića se i ranije dovodilo u vezu sa kamatarenjem nekoliko osoba na području Sarajeva. Također, u maju prošle godine Izedin Izo Spahović uhapšen je zbog sumnje da je iz Golfa 7, koji je u vlasništvu njegovog Taxi udruženja Adi i Benjo, u naselju Grbavica pucao iz vatrenog oružja na drugo vozilo.

Adrović je također poznat policiji, nakon što je prije tri godine ranjen u Tuzli, u obračunu dvije kriminalne skupine.

Podjećamo, sin Izedina Spahovića, Tomislav Spahović se također nalazi u pritvoru zbog sumnje da je 22. aprila u Buča Potoku ubio tridesetdvogodišnjeg Amila Geca.

Tomislav Tomo Spahović, jedan je od najpoznatijih bosanskohercegovačkih MMA (mješovita borilačka vještina) boraca u poluteškoj kategoriji, kome su mnogi prije ovog incidenta, predviđali blistavu karijeru.

Osim Tomislava Spahovića tada je uhapšen i Arlis Nišić kojem se na teret stavlja da je nakon ubistva pomogao Spahoviću i to tako što je u stan Melise Musić odnio i sakrio pištolj iz kojeg je Spahović pucao na Geca.

Spahović i Nišić su sedam dana nakon ubistva proveli u bejkstvu da bi se na koncu predali policiji.

Na ročištu za produženje pritvora tužilac u ovom slučaju, Igor Dubak, kazao je kako je, prema iskazima iz istrage, a naročito prema sadržaju tri DVD videozapisa nadzorne kamere na zgradi u ulici Nusreta Prohića 20, gdje se ubistvo dogodilo, nesporno da su Spahović i Nišić počinili djela za koja se sumnjiče.

Dubak je tada kazao da su kamere zabilježile kretanje osumnjičenih te moment kada je ubijen Gec, odnosno kada je Tomislav Spahović ispalio najmanje pet hitaca u pravcu vozila u kojem se Gec nalazio. Na snimku se navodno vidi i momenat kada je Nišić ušao u zgradu u kojoj je stan Musićeve.

Avaz