cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

STRAVIČAN UŽAS U MAKEDONIJI: Porodila se tokom ekskurzije i dijete bacila u ...

23-godišnja Skopjanka T.I. krivično je optužena zbog osnovane sumnje da je počinila ubistvo djeteta nakon porođaja, potvrdila je danas policija u Makedoniji.
Ona je bila na prelazu iz 7. u 8. mjesec trudnoće kada je krajem trećeg mjeseca ove godine krenula na apsolventsku ekskurziju.


Tokom putovanja, preciznije dana 29.03. ove godine, dok je sa grupom čekala na pasošku kontrolu na graničnom prelazu Tabanovce, osjetila je snažan bol u predjelu stomaka. Otišla je do toaleta na graničnom prelazu, gdje se porodila. Uzela je tek rođenu bebu i bacila je u korpu za otpatke. Zatim se vratila u autobus i nastavila putovanje.
Službenici na graničnom prelazu su kasnije pronašli dijete, koje je preminulo i o tome obavijestili policiju.
Odmah su kontaktirani organizatori ekskurzije, a djevojci je dan nakon porođaja, u Ginekološkoj klinici u Pragu (Češka Republika) pružena medicinska pomoć.
Po povratku u Makedoniju, T.I. je 18.04. privedena od strane tamošnje policije i provedena su dodatna medicinska vještačenja i istražne radnje, koje su na kraju rezultirale podizanjem krivične prijave.
Otežavajuća okolnost je u tome što je dijete, pokazalo se, rođeno živo i procjenjuje se da bi u bolničkim uslovima imalo šansu da preživi.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.