cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

PUCA FASADA MARJANOVIĆA: Zoran pada u teške psihičke krize - psiholozi imaju objašnjenje…

Zoran Marjanović (34), suprug ubijene pjevačice Jelene Marjanović (33), posljednjih dana pada u teške psihičke krize i pod sedativima je.

- Zoran odaje utisak kao da nešto krije i da više ne može da ćuti i da zbog pritiska koji trpi često dolazi u verbalne sukobe sa članovima porodice.


- Zoran je više puta rekao da ne može više da trpi pritisak. Jedino što mu daje snagu su sin iz prvog braka i petogodišnja kćerka Jana. Ni malena Jana zbog svega što se dešava ne može da spava, osjeća dijete da nešto nije u redu i stalno traži majku što njemu „stvara još veće opterećenje“ - kaže sagovornik za Alo.

Stručnjaci kažu da psihičke krize nisu neuobičajene u ovakvim sitaucijama.

- U psihologiji u fenomenu grupnog rada ovakvo ponašanje ličnosti naziva se pucanje fasade. Naime najslabija karika prva ispadne iz faze ćutanja i prva progovori o problemu koji tišti grupu. A  pošto ne želi da se osjeća krivim jer je progovorio, on nastoji da pocijepa fasade ostalih u grupi. Tako da dolazi do proživljavanja problema koji su krili od sebe i drugih, kažu psiholozi za Alo.

- Ubistvo je očigledno izvršio psihopata. Kako bi bio siguran u svoju osvetu, sve je odradio perfektno. Tako do danas nijedan DNK-a trag nije izolovan, niti je oružje pronađeno - dodaje sagovornik.

alo.rs