cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK ABORTUSA KRUŽI INTERNETOM: Doktorica objašnjava da dijete izlazi u komadima, poslije se… VIDEO

Pobačaj ili abortus (lat. abruptio graviditatis) je spontani ili izazvani prekid trudnoće odstranjenjem ili izbačajem embrija ili fetusa iz maternice prije sposobnosti ljudskog ploda za samostalni život.


Nastaje zbog smrti fetusa ili rezultira njegovom smrću. Pobačaj može nastati spontano, zbog komplikacija tokom trudnoće ili se pobačaj može izazvati. Da bi zadovoljio definiciju pobačaja, mora se dogoditi prije 28. sedmice trudnoće, pod uslovom da dužina ploda bude manja od 35 centimetara, a težina manja od 1.000 grama. Postavljeni uslovi nisu apsolutni, jer je u mnogim slučajevima, plod manji od 35 cm i lakši od 1.000 g sposoban za život!


O abortusu ste vjerujemo slušali i gledali video dokumentarce mnogo puta, no ovaj danas sedmominutni video snimak kojeg je prevela stranica avazistine.com (religijski sajt) mogla bi mnoge nagnati da se zamisle o svemu.

Radi se o tome da u video snimku u ginekološku ordinaciju dolazi gospođa koja želi da se raspita o svom djetetu. Kako bi ga rodila i kada, ali je pitala sve vezano i za abortus djeteta.

- Ubrizgamo mu inekciju u srce i onda on izlazi u komadima, ili ako želite vakumom što znači da ga možemo izvući i živo pa onda ono umre nakon vađenja!

Na pitanje šta se dešava sa tim ”komadima” djeteta doktorica je odgovorila:

- Kremiraju ga, spale, poslije se pepeo prosipa po pustinjama ili negdje u prirodi.

Možete pogledati snimak koji je urađen sa prevodom ali vam predlažemo ako ste previše emotivni da video ne gledate!Ako ste protiv abortusa i ubijanja djece podjelite ovaj članak virtualnim mrežama i svojim fejsbuk profilima neka što više ljudi bude upoznato o ovome…



Izvor: Doznajemo.com/S.Nišić