cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

IZ BOLNICE U GRAČANICI POTVRĐENO: Brutalno pretučeni starac noćas...

Starac Uroš Stojanović (87), povratnik u zaselak Rosulje kod Velike Brijesnice na Ozrenu, u općini Lukavac, kojeg su 24. februara ove godine iz koristoljublja svezala, pa divljački pretukla i opljačkala četvorica razbojnika, preminuo je noćas oko 3 sata.

Ta je informacija, kako javlja Avaz.ba, potvrđena iz Opće bolnice “Dr. Mustafa Beganović” u Gračanici.


– Učinili smo sve što je bilo u našoj moći. Pacijent je sa klinike za hirurgije UKC u Tuzli prebačen u našu zdravstvenu ustanovu, a s obzirom da je imao teške tjelesne povrede, između ostalog prijelom kičmenih pršljenova i nekoliko rebara i s obzirom na njegove godine, došlo je do pratećih komplikacija, koje su izazvale smrt – izjavio je direktor Opće bolnice “Dr. Mustafa Beganović” dr. Almir Sakić.

Četvorica razbojnika koji su odavno poznati policiji, braća Zoran i Slaviša Mihajlović, te Velibor Tomić i Dragan Odžaković iz Bijeljine, osumnjičeni za ovo teško krivično djelo, nakon velike policijske potjere, uhapšeni su u Srbiji i pritvoreni.

MUP TK je zatražio ekstradiciju razbojnika, ali ona još nije obavljena. Oni se terete da su starca 24. februara u njegovoj kući u Rosuljama svezali, tukli i tražili novac.

Poznato je da su kriminalci dan nakon napada na starca, u vrijeme uviđaja, iz vatrenog oružja pucali na policiju PU Lukavac.

Ovo nije bio prvi napad na Stojanovića, koji je na meti pljačkaša bio i 2009. godine. Tada su mu u kuću upala trojica maskiranih razbojnika koji su ga opljačkali i pretukli. Udarali su ga puškom po glavi i stavili cijev u usta.

Kada su pronašli samo 54 marke koje je namijenio za kupovinu brašna, počeli su da ga brutalno udaraju, a onda su uzeli pare, a starca zaključali u kuću. On je uspio da izađe kroz prozor i obavijesti zeta koji živi u Lukavcu.

doznajemo.com