cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

Italijanski mediji objavili informacije o Edinu Džeki koje su razbjesnile navijače Rome…

I dva dana nakon poraza od Real Madrida, u Rimu se ne stišavaju priče o slabom učinku Edina Džeke.

Iako je bh. napadač vrijedno radio za svoje suigrače, pa čak iskreirao više šansi od Luke Modrića i Miralema Pjanića zajedno, mnogi mu zamjeraju velike promašaje i nedovoljan angažman u protivničkom šesnaestercu.


Na zub su Džeku uzeli i navijači Rome, pa su se tako na društvenim mrežama pojavile brojne ilustracije, među najzanimljivijima je i ona Džeke kao 'hodajućeg mrtvaca', u kojoj se aludiralo na TV seriju 'Walking dead'. Čini se ipak da je Rimljanima najviše zasmetalo to što je napadač Bosne i Hercegovine u momčadi zauzeo mjesto njihovog legendarnog kapetana Francesca Tottija.

'Najbolje bi bilo da Edin Džeko napusti klub.' i 'Da Totti ima 60 godina, dalje bi mi bio izbor prije Edina Džeke', samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Naravno tu je još jedan neizbježan detalj, taj da je Džeko četvrti najplaćeniji igrač Serie A! Corriere dello sport je sastavio listu najplaćenijih igrača u talijanskom prvenstvu, a prema njoj je s 4,5 milijuna eura Edin Džeko drugi najplaćeniji igrač Rome. Na prvom je mjestu Daniele de Rossi s godišnjom plaćom od 6,5 milijuna godišnje. Ispred bh. dijamanta su još samo Gonzalo Higuain i Paul Pogba.

'Džeko je postao slučaj', naslov je članka kojeg je u četvrtak objavio Corriere dello Sport i u kojem se kritizira učinak napadača. Autor je zaključio da Roma troši previše novca na igrača koji još uvijek nije pokazao puni potencijal, a pogotovo ako ga zadrži sve do 2020. godine. Uz to, napominju kako je "Džeko stigao promijeniti Romu, ali da je Roma promijenila njega. I to na gore."

Do kraja prvenstva je još 10 utakmica. Roma se bori za treće mjesto, ali je u odličnoj poziciji i da priprijeti vodećem dvojcu. Iza njih je dobar niz, ali i dobra podloga za Edina Džeku da se pokuša dokazati. Osam pogodaka u 31 utakmici nije i ne smije biti dobro! Ako ne uspije, možda je i najbolje da posluša savjete brojnih navijača, i da se vrati tamo gdje je njegov uspon i započeo - u Bundesligu...

zmajevibih7.blogspot.com