cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

Evo šta mediji u Švajcarskoj pišu o sinoćnjoj utakmici…

Švicarski mediji posvetili su dosta pažnje sinoćnjoj pobjedi naše fudbalske reprezentacije nad njihovom selekcijom na stadionu Letzigrund u Cirihu.

U komentarima, dominira razočarenje još jednim porazom pulema Vladimira Petkovića, ali medije ne štede komplimente na račun Zmajeva, piše Radiosarajevo.ba.


Od samog početka utakmice na stadionu Letzigrund navijači Bosne i Hercegovine preuzeli su inicijativu na tribinama, a njihovi ljubimci na terenu. Apatični Švicarci djelovali su paralizirano dok su tehnički potkovani Bosanci dominirali terenom.

Već nakon nekoliko minuta postavilo se pitanje: Dođavola, koja od ove dvije reprezentacije se plasirala u završnicu Europskog prvenstva?  

Da, na Euro 2016 ide Švicarska, a ne Bosna i Hercegovina! Švicarska, koja je izgubila tri od četiri posljednje test utakmice, s taktikom koja se uglavnom svela na traženje indisponiranog Seferovića visokim loptama.

I još nešto: Edin Džeko je bio najveća zvijezda na terenu. Igrač sa znanjem i iskustvom. Ali, igrač koji nije pozirao već "preorao" teren. Svojim trudom dao je lekciju švicarskim zvjezdicama i pokazao im šta je pravi profesionalac.

Razočaran je svako ko je očekivao reakciju pulena Vladimira Petkovića nakon poraza u prethodnoj utakmici u Irskoj (0:1) od B-selekcije domaćina. Jasno da je u duelu s ofanzivno jakom ekipom poput Bosne i Hercegovine zadatak bio puno teži.

Edin Džeko i Miralem Pjanić, zvijezde Rome, postigli su golove za više nego zasluženu pobjedu gostiju koji su zapravo bili "domaćini" jer su većinu od 17 hiljada gledalaca činili navijači balkanske reprezentacije.