cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

TRAGEDIJA O KOJOJ SE TEK SAD GOVORI: Zbog Bosanca skočila sa najviše zgrade na svijetu…

Nakon bolnog raskida Laura Vanessa Nunes (39) izvršila je u jedanaestom mjesecu prošle godine samoubistvo skočivši sa 148. sprata najviše zgrade na svijetu Burj Khalifa u Dubaiju. Ona se odlučila na suicid nakon što joj je propala ljubavna veza sa jednim bogatim biznismenom. Navodno je riječ o Ademu Bući, porijeklom iz Bosne i Hercegovine...


Njeno samoubistvo ostalo je do danas medijski nepropraćeno, a njena majka tvrdi da je tome doprinijela i kompanija Emaar, koja je vlasnik najviše zgrade na svijetu. Ova kompanija je navodno izbjegavala da objavi bilo kakve informacije o ovoj tragediji zbog svog imidža u javnosti.

Leona Sykes, iz Južnoafričke Republike, otputovala je u Dubai kako bi dobila neke odgovore, zato što nije vjerovala da je njena kćerka tako lako mogla da izvrši samoubistvo sa tako velike turističke atrakcije, kakva je Burj Khalifa, sa svim mogućim modernim bezbjednosim karakteristikama.

Ucviljena majka je tražila od policije da joj prikažu snimke sigurnosnih kamera sa platforme za razgledanje na 148. spratu sa koje je njena kćerka skočila u smrt.

Prema riječima gospođe Sykes na video snimku se vidi kako njena kćerka prilazi bezbjedonosnom staklu platforme za razgledanje i gura svoju glavu kroz otvor koji je dizajniran da dozvoli turistima da naprave fotografije i pogledaju na kojoj se visini nalaze.

Laura zatim u strahu otrčava u drugi kraj platforme.

– Mislim da se uplašila kada je pogledala dole. Ona je bila paničar i uplašena mlada žena – tvrdi njena majka i dodaje da se Laura zatim okrenula i vratila ponovo do stakla. Zatim je kroz taj otvor gurnula glavu, provukla svoje tijelo i skočila. Niko to nije čak ni primjetio – kaže gospođa Sykes (na slici sa kćerkom.

Nakon pada sa visine od 540 metara, njeno tijelo je pronađeno na terasi restorana koji se nalazi na trećem spratu ove zgrade.

Iako je Burj Khalifa popularna turistička atrakcija, među brojnim turistima koji posećuju Dubai, samoubistvo Laure Vanesse Nunes koja se dogodilo 16.10.2014. godine nije medijski propraćeno do danas.

Interesantno je da se ovo samoubistvo odigralo u nedjelju i to u poslijepodnevnim satima kada je restoran na čijem krovu je pronađeno njeno tijelo bio krcat gostima.

Kompanija Emaar je od tada samo tiho unaprijedila bezbjedonosne barijere kroz koje je Nunesova uspjela da se provuče. Izvori iz Dubaija tvrde da je to urađeno na zahtjev policije.

Laurina majka vjeruje da je kompanija Emaar morala da bude upoznata sa rizicima da neko može da pokuša samoubistvo, nakon što je jedan Indijac skočio u smrt sa 147. sprata ove zgrade prije četiri godine.

ŠTA KAŽE POLICIJA? Policija u Dubaiju zvanično je u ponedjeljak potvrdila da je žena iz Južne Afrike skočila u smrt sa visoke zgrade u centru grada. Dodali su da se incident o kojem pišu zapadni mediji dogodio u jedanaestom mjesecu prošle godine.

Prema zvaničnim policijskim izvorima sve upućuje na to da je u pitanju suicid.

– Konzul je majku stradale vodio i osigurao da ona dobije sve neophodne dokumente iz istrage kako bi razumjela okolnosti smrti svoje kćerke – naveo je izvor iz sigurnosnih službi, kojeg citira sajt emirates247.

Izvor: Doznajemo.com/Blic