cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

TRAGEDIJA U SARAJEVU: Poginuli mladić Sanin Smajkan (29) život je posvetio automobilima…

Sanin Smajkan (29) iz Sarajeva preminuo je nakon saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila u sarajevskom naselju Ilidža. Posljedice udara vozilom u banderu bile su fatalne.

Podsjećamo, nesreća se dogodila sinoć oko 21:30 sati u ulici Rustempašina, kada je vozač izgubio kontrolu nad automobilom VW Jetta te sletio sa ceste udarivši punom brzinom u stub ulične rasvjete.
Dalja istraga trebala bi razjasniti sve okolnosti ove tragične saobraćajne nesreće, odnosno da li je uzrok brzina, tehnička neispravnost vozila, uslovi na cesti, kombinacija ovih faktora ili nešto drugo. Navodno, u trenutku nesreće automobil se kretao prilično velikom brzinom.
Slike sa lica mjesta svjedoče o težini nesreće. Automobil se od siline udara doslovno prepolovio, piše bh. novinska agencija Patria.
– Malo je reći da je prizor bio strašan – kazao je jedan od očevidaca.
Mladić je preminuo na licu mjesta, odnosno fatalni ishod konstatovan je na mjestu nesreće, tako da stradali Smajkan nije ni prevožen do bolnice.
Njegovi prijatelji kažu da je bila riječ o omiljenom mladiću koji se posvetio automobilima, njihovoj reparaciji, a volio je i utrkivanje. Radio je oko auta praktično čitav svoj život.NesrecaIlidza12042015(Doznajemo.com/Foto: Avaz.ba/Fejsbuk)