cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

DODIK SE POVUKAO: Neće biti rezolucija o samostalnosti RS… Pogledajte ko mu je zaprijetio pa se on us** u gaće…

Nije trebalo ni dugo vremena ni previše pritiska, pa da se u SNSD-u počnu posipati pepelom, nakon što su najavili donošenje rezolucije o slobodnoj i samostalnoj RS. Potvrdili su ovim stav opozicije u tom entitetu, da su degradirali instituciju referenduma o samostalnosti.




Iako će se zvati rezolucija o slobodi i samostalnosti RS, rezolucija o samostalnosti i slobodi RS neće voditi samostalnosti RS... Tako nekako je to objasnio predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a, koji je i najavio rezoluciju. Da ne bi ispalo da se do kraja posipa pepelom, odmah je uputio kritiku međunarodnim organizacijama koje su jasno reagirale na prvobitnu ideju SNSD-a i Radmanovića.

“Nemam namjeru da polemišem s predstavnicima međunarodnih organizacija i stranim ambasadama u BiH o rezoluciji koju SNSD planira da donese na predstojećem stranačkom saboru. U njemu se nigdje ne pominje BiH. Pristojno bi bilo da svi oni, koji su se prethodnih dana utrkivali da osude rezoluciju, prvo sačekaju njeno donošenje, a zatim i da je pročitaju”, istakao je Nebojša Radmanović, predsjednik Izvršnog odbora SNSD.

Ipak, siguran je Radmanović da će u rezoluciji, na neki način, biti govora o samostalnosti i slobodi RS. Te kategorije su, ističe, garantovane Dejtonskim sporazumom.

“Dejtonskim sporazumom RS i njen narod dobili su i slobodu i samostalnost. Sada nam otimaju taj sporazum i već su oteli neke dijelove. Suština rezolucije jeste ta da im kažemo da tako ne može. To posebno želimo da naglasimo onima koji misle da u ime srpskog naroda mogu da biraju njegove funkcionere”, kategoričan je Radmanović.

Potvrdio je Radmanović ovim stavove opozicije u RS da je riječ o aktu koji treba stvoriti politička trvenja, a kako bi se skrenula pažnja sa stvarnih problema koji more RS.

“Nažalost, on je samo uspio derogirati institut referenduma. Kad on kaže nezavisnost RS, njemu više ni u RS niko ne vjeruje”, kaže Aleksandra Pandurević, zastupnica SDS u PS BiH.

Posipanje članova SNSD-a pepelom, dolazi nakon oštrih reakcija ambasade SAD-a i Delegacije EU. Iz ambasade je poručeno da ni Dejtonski sporazum ni Ustav BiH ne daju mogućnost otcjepljenja bilo kojem entitetu, te da se takvom retorikom samo tjeraju investitori i uništavaju radna mjesta. Delegacija EU je podsjetila Milorada Dodika da se, potpisivanjem izjave o reformama na putu ka Uniji, obavezao na poštivanje suvereniteta, integriteta i nezavisnosti BiH.

Izvor: TV1