cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

STRAŠNA VIJEST ZA ANGELINU JOLIE: Iako je nedavno odstranila obje dojke, doktori sada otkrili…

Strašna vijest stigla je za slavnu holivudsku glumicu i režiserku Anđelinu Doli (Angelina Jolie). Poznato je da je ona nedavno uradila dvostruku mastektomiju, zbog straha da se ne razvije rak dojke, ali sada su doktori kod nje detektirali potenicijalno rani stadij raka jajnika.

Zbog toga je ona otišla na operaciju kojom su joj uklonjeni jajnici i jajovodi. Ona je praktično morala donijeti odluku “preko noći” kad su joj prije dvije sedmice stigli nalazi krvi.


Već je od ranije poznato da Angelina nosi mutirani gen BRCA1 koji kod žena znatno povećava rizik od razvoja raka dojke i raka jajnika te da su joj od raka preminule baka, majka i teta.

Jolie je ovo u otkrili u novoj kolumni koju je napisala za The New York Times, baš kao što je i 2013. godine u sličnoj kolumni otkrila da se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji da bi pokušala spriječiti rak dojke.

– Sama sam sebi rekla da moram ostati mirna i snažna te da nemam razloga misliti da neću doživjeti odrastanje svoje djece ili da neću upoznati svoje unuke, napisala je Angelina u kolumni, naglasivši da prolazi kroz ono što i mnoge druge žene.

Kad je donijela odluku nazvala je svog supruga Brada Pitta koji je u roku nekoliko sati bio u avionu.

“Najljepša stvar u takvim trenucima života je ta jasnoća. Znaš za šta živiš i što je bitno. To je tako smirujuće”, napisala je.

Izvor: Doznajemo.com/Dnevnik.hr