cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

SMRŠAJTE BEZ ODRICANJA - "trik" je u čaši vode... pogledajte ovu tajnu

U arsenalu dijeta, ali i moćnih saveznika vitke linije ovaj se izdvaja zbog nevjerovatne lakoće primjene. Ne zahtjeva vježbanje i posebno odricanje već podrazumjeva samo unos određenog napitka.

Prilikom topljenja kilograma jedan od najvećih saveznika je voda, koja pomaže da isperete tijelo od toksina i viška masnoće.

Voda će dostojno zamjeniti gazirane i slatke napitke i pomoći vam da kilogrami nestanu bez dodatnih napora.

Zanimljive su i preporuke nekih stručnjaka koji upozoravaju da često brkamo osjećaj gladi i žeđi.

ČAŠA VODE PRIJE JELA
Dijetetičarka Emili Dubioski iz Johns Hopkins Weight Management Centra u Baltimoru savjetuje da kada nas uhvati glad popijemo 2 decilitra vode i sačekamo 10 minuta. Tek nakon tog mini tekućeg trika vidjećemo da li smo zaista bili gladni ili samo žedni.

ČAŠA VODE NAKON JELA
Metabolizam ćete ubrzati ako popijete čašu vode tokom jela i još jednu nakon jela. Efekti koje čaša vode ima na metabolizam osjete se već 10 minuta nakon što je popijete, a najveće ubrzanje metabolizam dobija oko 30 - 40 minuta nakon što smo unijeli tečnost u organizam.

BLAGOTOVRNOST VODE
Osim toga, tijelo se sastoji od gotovo 70 posto tečnosti, a funkcije koje one obavljaju u tijelu su bezbrojne. Utiču na probavu, apsorpciju hranjivih materija, cirkulaciju krvi, ali i održavanje tjelesne temperature.
Dovoljna količina vode je ključna u borbi protiv kilograma. Ne zahtjeva nikakvo odricanje samo kontrolu redovnog unosa tečnosti koja će pomoći tijelu da lakše otopi višak.
senzacija.ba