cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

POTRESNA ISPOVIJEST SUPRUGE PILOTA OMERA MEHIĆA: Zaspala sam kad sa čula vijest da je sletio, a onda ujutro…

Slavica Mehić u petak uveče uzalud je čekala poruku svog supruga Omera da je bezbjedno sletio. Znajući da strepi nad svakim njegovim letom, Omer joj se redovno javljao, a tako je učinio i prije nego što je poletio iz Raške. Poruka da je poletio je stigla, ali ona da je uspješno sletio neće nikada.
– Ispratila sam ga u petak, kao i mnogo puta ranije, na dežurstvo u Batajnicu. Kada su krenule vijesti da je sanitet s bebom iz Novog Pazara zaglavljen na Ibarskoj magistrali i da će je izvući vojni helikopter, znala sam da će on letjeti. U petak pred ponoć pojavila se vijest da su sletjeli u Beograd. Iako nije bilo poruke od Omera, malo umireni otišli smo na spavanje. Oko pola sedam izjutra zazvonio je interfon. Ugledala sam njegovog komandant Zečevića i ljude iz Ministarstva odbrane, i tada mi je sve bilo jasno – izjavila je Slavica novinarima Naših novina, prenosi Telegraf.rs.
S pilotom koji je imao na stotine rizičnih letova bila je u braku 18 godina. Imaju dvoje djece, Davida (17), perspektivnog odbojkaša, člana juniorske reprezentacije Srbije, i Denisa (14). Omer se posebno ponosio sportskim uspjesima starijeg sina.
Mehići od prije četiri godina žive na Bulevaru vojvode Stepe, u novosadskom Novom naselju. Vijest o tragediji duboko je potresla njihove komšije, ali i čitav Novi Sad. O Omeru govore sve najljepše, uz napomenu da to nije iz kurtoazije.
– Omer nikada nije htio da ističe svoj posao kao vredniji, iako je bio teži od drugih. Bio je prije svega dobar čovjek i komšija – kaže njegov komšija Dragan O.
Major Mehić je tokom službe spasio više od 1.000 ljudi. Prošao je sve, od instruktora letenja do vođe tima za spašavanje. Učestvovao je u spašavanju poplavljenih iz Obrenovca, a predvodio je i helikopterski ešalon na vojnoj paradi 16. oktobra u Beogradu.
– Mehić je bio i instruktor za obuku helikoptera u aeroklubu Tomislava Đorđevića u Bačkom Jarku, koji je s još jednim mladićem stradao u udesu aviona 11. oktobra prošle godine. Pilotirao je i u helikopterskoj nezgodi koja se završila padom helikoptera “gazela” u jezero Rusanda, kod Zrenjanina, maja 2008. godine. Helikopter novosadske “Ciklonizacije” pao je u mulj jezera i tada je Omer povrijeđen, ali je preživio. Ovaj put, nažalost, nije – kaže jedan od prijatelja pilota.
Mediji objavili da je helikopter sletio, a beba zbrinuta
Javnost se nakon tragedije tim detaljem nije previše bavila, ali supruga poginulog pilota podsjetila je na veliki gaf koji su napravili mediji u Srbiji – prenijeli su vijest da je helikopter sa teško bolesnom bebom sletio u Beograd.
U vijesti koju je emitirala agencija Beta, a koju su mediji prenijeli, pa kasnije povukli, među ostalim je stajalo: “Beba od pet dana stigla je večeras helikopterom u Beograd, nakon što je zbog odrona u mjestu Pivnice kod Bogutovca, zaustavljeno sanitetsko vozilo kojim je prevožena iz Novog Pazara.
Kako je za RTS izjavio direktor Instituta za majku i dijete Radoje Simić, na Aerodrom ‘Nikola Tesla’ bebu je dočekala ekipa ljekara sa sanitetskim vozilom za prebacivanje do Instituta.”
helipoter-nesreca-vijest
Izvor: Doznajemo.com