cikportal
 vijesti - teme - informacije
POČETNA        VIJESTI        SPORT        MAGAZIN        TEME        O NAMA        MARKETING/KONTAKT

NOVI UŽAS: Usred Sarajeva pokušali odvesti dječaka (8) ispred škole! Očajna majka...

Slučaj pokušaja otmice dvogodišnje djevojčice u Beogradu iza koje navodno stoji međunarodna mafija koja trguje djecom, šokirao je čitavu Srbiju, ali i regiju. Zahvaljujući brzoj akciji policije djevojčica je spašena.
Međutim, kako je potvrđeno portalu Doznajemo.com, neposredno prije pokušaja otmice male Maše, srećom takođe neuspješan pokušaj otmice djeteta dogodio se u Sarajevu! Nije još jasno da li su ova dva slučaja povezana.
Sve se događalo ispred zgrade Osnovne škole Katoličkog školskog centra (KŠC) u naselju Stup (Ilidža, Sarajevo).
Nakon što je završila nastava, po djecu je došao školski autobus koji mališane razvozi njihovim kućama. U tom trenutku nepoznata žena je željela odvesti dječaka N. (puni identitet poznat redakciji portala Doznajemo.com), osmogodišnjaka koji pohađa drugi razred spomenute osnovne škole.
Žena je kazala da se dogovorila sa roditeljima da ona vrati dječaka kući, umjesto da mališan ide autobusom. Srećom, vozač autobusa je bio priseban i nije dozvolio da žena odvede mališana. Kazao je da to mora provjeriti sa upravom škole i samim roditeljima, nakon čega se nepoznata žena izgubila u jednako tako nepoznatom pravcu.
Majka dječaka, gospođa Darijana Vujnić prijavila je slučaj policiji, koja se, kao ni KŠC, zasad nije oglasila o slučaju te javnosti nije poznato šta se dalje događalo.
(Doznajemo.com)